Реклама / Ads
0| 4441 |18.04.2017 СВЯТ

Убиецът от ”Фейсбук” се самоуби

.
Мъжът, убил произволно избран пенсионер на улица в Кливланд, а после качи видео с извършеното престъпление във ”Фейсбук”, се самоуби днес след кратко преследване от полицията в американския щат Пенсилвания, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 

Стийв Стивънс бе обвинен за застрелването на 74-годишния Робърт Годуин на улица в Кливланд в неделя, след което избяга с кола и минути по-късно качи видеозапис на убийството във "Фейсбук", с което стана обект на национално полицейско издирване. Във видеото убиецът каза че "просто стрелял" напосоки.

 

Щатската полиция в Пенсилвания съобщи, че Стивънс е бил забелязан в община Ери тази сутрин. "След кратко преследване Стивънс се самоуби с огнестрелно оръжие", писа полицията в "Туитър" без повече подробности.

 

Убитият пенсионер - бивш работник леяр, е баща на 10 деца. Малко преди убийството 37-годишният Стивънс писа във "Фейсбук", че смята да убие някого, а минути по-късно качил видеото, на което се вижда как той застрелва Годуин на улицата. След още няколко минути самият той се явил наживо във "Фейсбук" и признал извършеното деяние, съобщи компанията "Фейсбук".

 

Около 23 минути след получаване на съобщението за скандалното видео от Фейсбук закрили акаунта на убиеца. Малко по-късно компанията обяви и започването на разследване за пуснато в мрежата зловредно съдържание.

 

Полицията не пожела да коментира какви са мотивите за убийството. В предишни видеоклипове, качени от Стивънс, той разказва как е загубил всичко на хазарт и че имал проблеми с приятелката си. Преди две години той обявил личен банкрут, макар че имал работа като съветник за млади хора как да усвоят професия и да си намерят работа. Агенцията, за която работел, каза, че проучването за него преди да бъде нает не показало нищо обезпокоително, допълва БТВ.

 

Във видеото за убийството Стивънс съобщава на Годуин името на своята приятелка и после му казва, че "тя е причината за това, което ще ти се случи след малко". Нейното име явно не говорило нищо на Годуин. Смята се, че Стивънс не е познавал Годуин, който според медиите прекарал неделната сутрин на Великден с един от синовете и снаха си, преди да бъде убит.

 

В интервю преди Стивънс да се самоубие роднини на Годуин казаха, че прощават на убиеца. "Прощавам му, защото всички ние сме грешни", каза Роби Милър - син на Годуин, пред Си Ен Ен.

 

Жената, за която Стивънс споменал - Джой Лейн, изпрати есемес до телевизия Си Би Ес, в което пише, че е имала връзка с него от няколко години, и изразява съжаление за случилото се.

Според следователите засега не е известно да има други жертви на Стивънс, въпреки че във "Фейсбук" той казал, че е убил повече от 12 други хора.

 

По време на издирването детективи разговаряли с него по мобилния му телефон, увещавайки го да се предаде. Така било засечено и последното му местонахождение в Ери, където той се самоубил при залавянето му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3738 |04.04.2017 ”Интерфакс”: Атентатор самоубиец е взривил метрото . 1| 7909 |14.03.2017 Свидетел срещу Сумиста: Да си свидетел срещу мафията у нас е равно на самоубийство . 1| 5421 |10.03.2017 Полицай се самоуби в тоалетната на КАТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads