Реклама / Ads
0| 4360 |28.10.2016 СВЯТ

Убиха филипински кмет и деветимата му бодигардове

.
Филипински кмет, обвинен в трафик на наркотици, беше убит заедно с деветимата си бодигардове в престрелка с полицията. Това съобщиха властите, часове след като президентът Родриго Дутерте заплаши да засили крутите си мерки срещу престъпността, отбелязва ”Франс прес”.
 

Самсудин Димауком, кмет на южния град Сауди Ампатуан, е бил един от повече от 150 местни държавни служители, съдии и полицаи, нарочени от Дутерте по-рано тази година, че са замесени в незаконна търговия с наркотици, допълни Нюз. бг.

 

Кървавата война срещу престъпността отне живота на повече от 3 800 души и предизвика критики от страна на САЩ, ООН и международни правозащитни организации, които обвиниха полицията за безцеремонно избиване на заподозрени. Говорителят на полицията уточни, че Димауком и неговите телохранители открили огън, след като полицаи за борба с наркотиците спрели колите им на контролно-пропускателен пункт по подозрение, че са пренасяли наркотици.

 

Полицаите отвърнали на огъня, убивайки мъжете в град Макилала, който се намира на около 950 км южно от столицата Манила. "Заподозрените бяха тежко въоръжени и откриха огън по полицаите, което ги е накарало да отвърнат на стрелбата", посочи говорителят. Застреляният кмет се прочул с това, че финансирал изграждането на розова джамия в Сауди Ампатуан като призив за мир в града, който е бил разкъсван от насилие. Мюсюлмански бунтовници водят сепаратистки бунт в южните части на Филипините в продължение на десетилетия.

 

Дутерте, който дойде на власт след изборите през май, обещавайки изкореняване на наркотиците, определя критиците си като "глупаци" и заяви, че не нарушава каквито и да било закони, заплашвайки да избива престъпници. След завръщането си от посещение в Япония вчера, той заплаши, че ще бъдат увеличени полицейските убийства на заподозрени в трафик и разпространение на наркотици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4435 |31.08.2016 Убиха главния стратег на ИДИЛ в Алепо . 0| 4326 |30.07.2016 Похитителите в Ереван убиха полицай . 0| 4477 |17.06.2016 Терористи убиха четирима руснаци в Дагестан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads