Реклама / Ads
0| 4596 |26.10.2017 СВЯТ

Украински депутат е ранен при атентат с мотоциклет-бомба в Киев

.
В Киев снощи бе извършено покушение срещу депутата от Радикалната партия Игор Мосийчук, който е ранен и е настанен в болница, съобщи ТАСС, цитирайки говорител на украинската полиция. При излизането на депутата от телевизионния канал ”Еспресо” бил взривен паркиран пред сградата мотоциклет с поставено на него взривно устройство.
 

Ранени са общо пет души, единият от които е починал в линейката по пътя за болницата. По-късно стана известно, че това е охранителят на депутата. Сред ранените, освен самия депутат, са двама полицаи и случайно преминаваща жена. Те са получилия наранявания с различна тежест от летящи отломки. Според някои съобщения сред ранените е и политическият анализатор Виталий Бала, но засега това не е потвърдено. Марк Грес - помощник на депутата Мосийчук, каза по телевизия "112 Украйна", че той е получил "множество рани от летящи отломки по крайниците, гърба и корема", но няма заплаха за живота му и в момента хирурзи го оперират.

Охранителят, който е успял да го прикрие с тялото си, е починал в линейката по пътя за болницата, добави Грес. Съветникът на вътрешния министър на Украйна Зорян Шкиряк, цитиран от ТАСС, нарече взрива "терористичен акт". Той писа във Фейсбук, че следствието по случая е предадено на Украинската служба за сигурност, като процесуалното ръководство се извършва от генералната прокуратура на страната.

Засега полицията не казва нищо относно евентуални извършители или за възможните мотиви за покушението. Според лидера на Радикалната партия Олех Ляшко, цитиран от Ройтерс, обаче, опитът за убийство на Мосийчук несъмнено е свързан с неговата професионална дейност и с политическите му позиции. Друг депутат от Радикалната партия - Евхен Дейдей, пусна във Фейсбук снимки от мястото на покушението. На тях се вижда силно обгореля корпус на взривения мотоциклет пред друга кола, също пострадала от взрива.

"Съдейки по щетите на съседната кола и дупките от шрапнелите във вратата й, може да се съди, че експлозията е била доста силна. На стълбището на сградата, където Мосийчук е бил по време на взрива, има много кръв", отбелязва Дейдей.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4971 |23.10.2017 Тежка катастрофа край Владая, има ранени . 8| 6482 |23.10.2017 Прокуратурата опроверга обвинения на бившия депутат Антон Тодоров . 1| 4821 |20.10.2017 ФРОГОКО: Депутатите пак приравниха банките с държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads