Реклама / Ads
2| 4345 |06.12.2017 СВЯТ

В Унгария обвиниха евродепутат, че шпионирал ЕС в полза на Русия

.
Унгарски евродепутат, който е част от националистическата опозиционна партия ”Йоббик”, е обвинен в шпионаж на институциите на Европейския съюз в полза на Русия, съобщиха от унгарската прокуратура, цитирани от ”Ройтерс”.
 

Обвиненията срещу Бела Ковач, които включват използването на фалшиви частни документи, произтичат от разследване от април 2014 г., когато унгарските власти за първи път съобщиха за предполагаемия шпионаж и поискаха да му бъде свален имунитетът.

 

"Това беше последвано от обявяване на разумното подозрение, чиято същност беше, че депутат е участвал в шпионаж в полза на чужда държава и нейните тайни служби", се изтъква в изявление на унгарската прокуратура.

 

Въпросната чужда държава е Русия, уточниха говорител на прокуратурата. Самият Ковач заяви, че делото срещу него се основавало на "фантазия" и добавил, че очаква с нетърпение съдебните заседания, където очаква да си изчисти името си.

 

"Много съм щастлив, че най-сетне стигнахме до тази фаза и мога да изчистя името си в съда и да се сложи край на тази сага", коментирал Ковач пред "Ройтерс".

 

Обвиненията срещу Ковач следват разследване на унгарската прокуратура относно финансовите практики на "Йоббик", която е най-силната опозиционна партия.

 

Въпросът за таен сговор с Русия е особено щекотлив в Унгария, защото премиерът Виктор Орбан също често е обвиняван, че има неудобно близки отношения с Москва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4551 |01.12.2017 Обвиниха съветник на Тръмп за руската връзка . 5| 7446 |01.11.2017 Унгария продава старите си съветски МиГ-ове . 0| 3883 |03.10.2017 Зверство: Обвиниха 19-годишен, че изнасилил момченце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads