Реклама / Ads
30| 7111 |18.03.2014 СВЯТ

Владимир Путин: Не искаме да делим Украйна

.
Севастопол е родината на руския Черноморски флот, а Крим прилича на малка Русия, защото на полуострова живеят много етноси, както и в огромна нашата родина, каза руските президент Владимир Путин на обръщение към депутатите на двете камари на руския парламент и представители на Крим и Севастопол.
 

Путин се обяви в Крим да има три равноправни официална езика – руски, украински и кримскотатарски. Държавният глава даде историческа справка за сталинските репресии срещу кримските татари, промените в границите на Съветския съюз.

"Крим беше откраднат", заяви държавният глава, коментирайки оставането на полуострова в територията на Украйна. Отношенията ни с украинския народ остават най-важните за Русия, заяви още Путин.

"Добрите отношения с Киев са приоритет, но искаме руснаците в Украйна да живеят спокойно в правова държава", но посочи, че правата руснаците са били нарушавани. Путин повтори, че страната му не признава правителството на Арсений Яценюк, което е контролирано от екстремисти и тормозят руснаците и заради това Крим се обърнал за помощ към Москва. "Ако не бяхме помогнали на Крим, това щеше да бъде предателство", категоричен бе руският президент.

"Ние не искаме на оскърбим украинците и тяхната държава, но се обръщаме към тях: Не вярвайте какво ви казват. Ние не искам да делим Украйна и искаме да има мир и съгласие в тази държава. Крим е бил и ще бъде и руски, и украински и кримскотатарски, Но той никога няма да бъде фашистки.

Изразената воля на народите, реши Крим да се присъдени ни към руската държава, каза президентът. Той благодари на участниците в референдума, защото не са позволи на полуострова да има части на НАТО.

"В Крим не се стигна до кръвопролитие и заслугата е на доброволните отряди в Крим", допълни още Путин. Ние не искаме на оскърбим украинците и тяхната държава не вярвайте какво ви казват . Ние не искам да делим Украйна и искаме да има мир и съгласие в тази държава.

Крим е бил и ще бъде и руски, и украински и кримскотатарски, Но той никога няма да бъде фашистки. Изразената воля на народите, реши Крим да се присъдени ни към руската държава, каза президентът. Той благодари на участниците в референдума, защото не са позволи на полуострова да има части на НАТО, заяви Путин. На края на обръщението си Путин заяви: Ще помоля парламентът да разгледа въпроса за създаването на субекта на федерацията – Република Крим и град Севастопол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6198 |04.03.2014 Путин: Случилото се в Киев е държавен преврат . 17| 6556 |04.03.2014 Владимир Путин прибра войската . 7| 5919 |03.12.2013 Владимир Путин: В Украйна се извършва не революция, а погром . 14| 5580 |02.12.2013 Путин: Погромът в Киев е подготвен отвън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads