Реклама / Ads
27| 6566 |12.02.2015 СВЯТ

ВОЙНАТА СЕ ОТЛАГА, ОГЪНЯТ В УКРАЙНА СПИРА В НЕДЕЛЯ

.
Има споразумение Източник: Life-ru
Огънят в Източна Украйна ще спре на 15 февруари, заяви Владимир Путин, предаде РИА Новости. Държавният глава на най-голямата по територия страна в света излезе от залата на преговорите в Минск, на които се обсъждаше възможността за постигане на мир в Украйна. Той излезе от злата за преговорите, където заедно с украинския си колега Петро Порошенко, френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел се опитваха да постигнат споразумение за край на конфликта.
 
Това не беше най-хубавата нощ в моя живота, каза руският президент преди да обяви новината за прекратяването на огъня. Путин заяви, че е постигнато споразумение за извеждане на тежкото въоръжение от района на конфликта.

Лидерите на непризнатите Донецка и Луганска народни републики Александър Захарченко и Игор Плотницкий също обявиха, че ще подпишат споразумението. По-рано водачите на отцепниците отказа да парафират документа.

Лидерите на ДНР и ЛНР са подписали предложения докумен по уреждането на ситуацията в Донбас, който предвижда освобождаването на пленниците на принципа "всички за всички" както и особен статут за двете области, който трябва да залегне в новата конституция на Украйна, която трябва да влезе в сила в края на 2015 г.

В постигнатото споразумение е предвидена зона за сигурност между 50 и 140 км., в която да няма тежка артилерия. "Това е изключително важна договореност, тъй като изтеглянето ще е от настоящата линия на съприкосновения за украинските войски, а за опълчението на Донбас от линията, обозначена на 19 септеммври миналата година в Минските споразумения", обясни руският президент Владимир Путин.

Германия и Франция ще помогнат за възстановяването на банковата система в пострадалите от конфликта райони на Украйна, се казва още в договореностите.

Лидерите на страните от "нормандската четворка" подкрепят тристранните преговори между Европейския съюз, Украйна и Русия с цел практическото решаване на въпросите, предизвикващи загрижеността на Москва, във връзка с изпълнението на Споразумение за дълбока и всеобхватна зона на свободна търговия между Украйна и ЕС, се казва в документите, приети на преговорите в Минск.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5328 |07.02.2015 Преброиха над 210 000 жертви на войната в Сирия . 3| 4834 |16.12.2014 Ветеран от войната в Ирак застреля шестчленно семейство в САЩ . 8| 6059 |06.09.2013 САЩ отложиха войната срещу Сирия с десетина дни ? . 18| 9655 |26.08.2013 Войната наближава! 37 държави се готвят да ударят Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads