Реклама / Ads
2| 4108 |12.04.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Краби по-предпочитан от Пукет?

.
Тайланд може да предложи много места, които да отговорят на изискванията и на най-претенциозните туристи. Дали ще се отдадете на купон и нощен живот или пък искате спокойствие и красиви плажове, това ще прецените вие. А можете да съчетаете и двете. О-в Пукет се смята за едно от най-популярните места за почивка в Тайланд, предлагащо точно това съчетание. Но напоследък районът на Краби привлича все повече хора. Сравнение с острова, е по-спокойно, по-евтино и предлага красиви плажове, отвесни скали и непроходими джунгли. Хотелите също са на добро ниво, както и ресторантите и баровете.
 

До там стигате с кола от Пукет или пък с вътрешен полет. Наоколо има и доста забележителности. Особено, ако изберете да пътувате с кола, по пътя има какво да се види.

 

Пристигайки в района на Краби, първото място, което си заслужава да видите, е Храмът на тигъра. Пещерата на тигъра е огромна и отнема време, за да се посети. Наоколо има много интересни сгради. Няма как да не ни направи впечатление Пагодата. Разказаха ни, че тя е над 90 метра и е най-високата в Тайланд.


.

Като в повечето храмове и тук не липсва маймунско присъствие. Внимавайте с тях, защото изглеждат сладки, но са много ловки и бързо могат да ви откраднат нещо. А още по-лошо е, ако ви ухапят или надраскат. Можете да си докарате сериозна инфекция.

 

Ако имате време, препоръчвам да изкачите 1237 стъпала до върха на планината. Гледката си заслужава, особено ако се качите сутрин или на залез слънце. Има няколко нива, на които можете да си поемете дъх и да се насладите на откриващата се панорама. Задължително си вземете вода и бъдете с подходящо спортно облекло. Някои от стъпалата са хлъзгави или пък неравни.


.

Отиваме към града. Тайланд е известен с качествените перли. Освен красивите сувенири от миди, рапани и охлювчета, препоръчвам да си купите перли. От нюансите ще ви се замае главата, както и от размерите им. Цените са доста добри, а можете да договорите и отстъпка. Ще ви направят и тест, за да ви покажат, че са истински. А как се проверява дали перлата е истинска, гледайте в Професия турист.

 

В района на Краби има различни плажове. От бял пясък и кристално синя вода до жълти плажове, скалисти брегове и така характерната изумрудено зелена вода. Но повечето хубави места са достъпни само с лодка.

 

Най-популярните плажове са в района на полуостров Рейли. От морето стърчат  живописни скални острови, покрити с буйна тропическа растителност.

 

Завършваме хубавия ден с бар с жива музика. Много популярни в Тайланд са танците с огън, ако мога така да ги нарека.


Разходете се в Краби с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирате за канала ни в YouTube.

 

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3054 |11.04.2024 България е втора по ръст на цените на жилищата в ЕС след Полша . 1| 2959 |10.04.2024 Oколо 550 милиона евробанкноти ще заменят тези в лева след присъединяването ни към еврозоната . 0| 3638 |10.04.2024 Кредитите са финансов инструмент за развитие и спешни нужди . 0| 2426 |09.04.2024 Практикантската програма „Моето начало“ на Технополис и Практикер очаква своите нови таланти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads