Реклама / Ads
1| 3170 |13.02.2024 АРТ ДЖУНГЛА

Спилбърг възхвали звездната година на киното

.
Източник: БГНЕС
Стивън Спилбърг похвали една звездна година за киното, докато номинираните на Оскарите се събраха в пълната бална зала на Бевърли Хилс за годишния обяд на Академията.
 

Събитието събра топ звезди, режисьори, продуценти и артисти зад кулисите, предлагайки им шанс да се срещнат с конкуренцията на чаша шампанско преди церемонията по наградите следващия месец.

 

Смята се, че „Опенхаймер“ води надпреварата за най-добър филм на наградите „Оскар“ на 10 март, но Спилбърг – продуцент на съперничещия филм „Маестро“ – каза, че годината е била знаменателна не само заради драмата за атомната ера на Кристофър Нолан.


„Това беше страхотна и еклектична година за филми – една от най-добрите години по отношение на високо качество, по мое мнение, за последното десетилетие“, каза той пред АФП.


„Маестро“, биографичният филм на Брадли Купър за легендарния диригент и композитор Леонард Бърнстейн, „е триумфът на Брадли“, каза Спилбърг.


Двата филма са част от разнообразна кратка селекция за най-добър филм, включително спечелилия 1 милиард долара "Барби" до фестивални хитове като "Американска фантастика, "The Holdovers", "Минали животи" и "Зона на интерес"

Всякакви потенциални враждебни действия или напрежение между съперниците отсъстваха на галата.
Ема Стоун и Лили Гладстоу, фаворити за най-добра актриса съответно с „Клети създания“ и „Убийците на цветната луна“, разговаряха дълго и се прегърнаха емоционално.





Робърт Дауни-младши, фаворитът за най-добър актьор в поддържаща роля за „Опенхаймер“, забавляваше останалите си колеги с шеги, докато огромна „класова снимка“ на стотиците номинирани трябваше да бъде заснета отново.
И докато Марго Роби и Грета Геруиг може би бяха „пренебрегнати“, според някои, в категориите на Оскарите за най-добра актриса и най-добър режисьор, и двете присъстваха от името на филмовия блокбастър.

Геруиг получи може би най-шумните аплодисменти за деня, когато беше обявена номинацията ѝ за написване на сценария на филма, докато облечената в розово Роби, продуцент на „Барби“, беше в центъра на общата снимка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7778 |25.01.2024 86 години от рождението на Владимир Висоцки: Мрази хладния цинизъм, да му плюят в душата . 0| 6699 |23.01.2024 “Опенхаймер”, “Убийците на цветната луна”, “Барби” и “Маестро” - ще се борят за “Оскар” . 0| 4531 |16.01.2024 Нов симфоничен оркестър в зала "България" с Дворжак и Чайковски . 0| 4656 |16.01.2024 “Наследници” и “Мечката” - големите победители от наградите “Еми”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads