Реклама / Ads
13| 3403 |24.04.2024 НОВИНИ

Асен Григоров: Борисов не може да стане отново премиер на България

.
Асен Григоров и Румяна Коларова
"Има някаква точка на пречупване, след което ти става безразлично. Това, което аз си задавам като въпрос е кога българските политици ще разберат, че говорейки един срещу друг, това е в тяхна вреда и всички губим.“, коментира политологът Румяна Коларова "замeрянето с компромати".
 

 „От такъв тип политика, държавата върви назад в постигането си на стратегическите цели, в постигането на управленски приоритети. Иначе да, в резултат на това боричкане – едни остават назад, други – напред. Не че ГЕРБ печелят, ПП изостават назад“, допълни Коларова.

 

„Като кажем пачки, перуки, пудели, сякаш поставяме всички в един кюп. Не става ясно кой е крив, кой е прав. Ако ни е писнало, ако го намираме за грозно, това си има адресат. Някой има вина за това и това не са жертвите на този скандал. И трябва да стане ясно кой продуцира скандала“, коментира Асен Григоров. „Една от големите цели на тези скандали е накрая хората да не гласуват, да отидат да гласуват само твърдите ядра, платените, също така“, коментира от своя страна Асен Григоров.

 

Според Коларова, ГЕРБ са дали ясна политическа заявка – искат политическа коалиция. "С тази позиция се обръщат към избирателите и ги мобилизират“, каза Коларова.

 

„А не смятам, че Борисов може отново да стане някога премиер на България заради натрупан имиджов товар през последните години. Това е моя преценка на ситуацията.Те участваха в управлението през последните 10 месеца, но се държаха като опозиция. Сега със служебното правителство малко неудобно се случи, тъй като Главчев е свързан с ГЕРБ , това не може да се отрече. Това е едно от хубавите неща, които виждам в промените в Конституцията“, допълни Григоров.

 

С него се съгласи и Румяна Коларова, която каза, че политическият ефект, който имат тези промени, са добри.  „Дори в служебния кабинет имаше заявка за силни политически фигури, на които президентът се противопостави“, каза още тя.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2352 |24.04.2024 Украйна получи финансова подкрепа от ЕС под формата на нов транш от 1,5 млрд. евро . 8| 3179 |24.04.2024 Татяна Дончева: Мая Манолова въртя пируети, мъчейки се да се пласира в президентските формации . 1| 2298 |24.04.2024 Епидемиолог: Дори да бъде обявена епидемия от коклюш, това няма да създаде някаква особено нова ситуация . 12| 6293 |24.04.2024 Владимир Славенски за ФрогНюз: Альоша продължава да се извисява над Пловдив и над Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads