Реклама / Ads
1| 2299 |26.04.2024 НОВИНИ

Посланик Олеся Илашчук: От нашия общ успех зависи нашето бъдеще и да върнем мира и стабилността

.
Посланик Олеся Илашчук Източник: БГНЕС
Политиците да не използват темата „Украйна“ за вътрешнополитически битки. Това послание отправи посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.
 

 В интервю за bTV тя заяви, че помощта за Киев трябва да продължи, а Украйна да бъде обединяващ фактор за сигурността.

 

"Ситуацията на фронта е много сложна. Общата дължина на границата с Беларус и Русия е повече от 3000 км. Активните бойни действия текат на участък с обща дължина 1250 км. Отбраната изисква значителни ресурси. За разлика от държавата агресор, Украйна се старае да намали загубите и да опази всеки човешки живот. Руската пропаганда постоянно се опитва да демонстрира фалшиви успехи за сметка на страшните загуби. Завземането на унищожения град Авдиивка струваше на Русия повече човешки животи отколкото бяха жителите на това населено място.", каза дипломатът.

 

На въпрос възможно ли е с помощта на американците да се обърне инициативата на фронта, посланик Олеся коментира: "Колкото до реалистичните задачи пред Украйна през тази година, ние се надяваме, че пакетът американска помощ ще помогне да се стабилизира фронтовата линия. Очакваме, че в този пакет помощ ще влязат системи за противовъздушна отбрана, ракети и артилерийски снаряди. Именно техният недостиг в последно време доведе до тежки боеве за всеки милиметър от нашата земя. С пристигането на помощта крайна ще може да забави напредването на руските войски и да противостои на превъзходството на Русия във въздуха и да възстанови снабдителните линии. "

 

Посланикът коментира още, че украинската формула за мир предложена от Зеленски е единственият вариант за постигане на мир и стабилност, няма алтернатива.

 

"Помощта за Украйна е и трябва да остане във фокуса на вниманието на страните от ЕС и НАТО. От нашия общ успех зависи нашето бъдеще и да върнем мира и стабилността. Помощта за Украйна не е ситуативна благотворителност, а гарантира сигурността. Да се живее под мирно и безопасно небе. В условия, когато Русия използва иранско и севернокорейско оръжие за нови и нови удари по Украйна, международната коалиция за укрепване на отбранителната способност на Украйна трябва да работи 24 часа, 7 дни в седмицата." , категоричен бе дипломатът.

 

Още от интервюто на посланик Олеся може да видите в сайта на бТВ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2425 |26.04.2024 Явор Божанков: ГЕРБ искаха да включат трети партньор в една коалиция, която нямаше нужда от такъв . 5| 2597 |26.04.2024 "Това е моят дом": Животът в зоната на изключване на Чернобил . 0| 2332 |26.04.2024 С малко по-високи температури посрещаме Цветница . 2| 2326 |26.04.2024 В последния си работен ден: Депутатите обсъждат вдигане на заплатите на военните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads