Реклама / Ads
4| 2391 |27.04.2024 НОВИНИ

Росен Желязков е "огорчен" от свалянето си като председател на НС

.
Росен Желязков Източник: БГНЕС
"Тези политически последици ще имат своето измерение в предизборната кампания, а и вероятно след това". Това заяви бившият председател на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в предаването "Панорама" по Българската национална телевизия по повод гласуването на неговия импийчмънт.
 

"Това беше някаква ненужна демонстрация, ако за опозицията в лицето на БСП, „Има такъв народ“ (ИТН), „Възраждане“ беше част от нормалното политическо поведение, то за нашите бивши партньори беше нещо средно между реванш и желание за наказание", смята той.





В четвъртък Народното събрание освободи предсрочно от поста председателя на парламента Росен Желязков.

 

Желязков обясни, че до късно вечерта в четвъртък е имал известно огорчение. 

 

"След изборите, базирано на социологията, ще има шест политически формации, ние знаем коя ще е първата, петата и шеста, не знаем кои ще са втората, третата и четвъртата след подредбата. Две формации отново няма да могат да съставят кабинет. Съставянето на правителството отново ще мине през разговори и тези разговори ще почиват на ценности“, каза той. 

 

"Една предизборна кампания може да бъде още изгорен мост между политическите участници в този процес и настина отново да влезем в цикъла на избори след избори. Не вярвам предизборната кампания да е чиста", допълни Желязков.

 

Депутатите гласуваха импийчмънта на Росен Желязков от ГЕРБ като председател на Народното събрание в четвъртък. Гласовете "за" свалянето на Желязков бяха 129.

 

ПП-ДБ и БСП внесоха искане за предсрочно освобождаване на Желязков за цялостното му поведение като ръководител на институцията и за системно неизпълнение на законодателната програма. Според ПП-ДБ Желязков злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.





По-рано оставката на председателя на парламента поискаха и от "Възраждане" с конкретен мотив - не беше допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с аргумент, че не отговаря на Конституцията.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2855 |27.04.2024 ISW: За да успее контраофанзивата на Украйна, трябва достатъчна и последователна западна помощ . 0| 2315 |27.04.2024 Хамас проучва израелско контрапредложение за спиране на огъня в Газа . 0| 2267 |27.04.2024 Лазаровден е! Лазарките пеят за любов и здраве . 0| 2323 |27.04.2024 Слънчева сутрин, след обяд - ще превали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads