Реклама / Ads
8| 9504 |07.02.2024 НОВИНИ

Русия с нова масирана атака в Украйна. Има загинал /обновeна/

.
Сирени прозвучаха над Киев тази сутрин около 5:50 ч. Поне четири взрива са се чули в района на украинската столица. В част от града електричеството и водоснабдяването е спряно. Атаки има и в други градове, намиращи се на запад от Киев.  Няма информация за жертви. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че системите за противовъздушна отбрана са били задействани.
 

Според украинските военни Русия е извършила масирана атака на няколко вълни, изстрелвайки крилати ракети от самолети Ту-95МС и Ту-22М3, използвайки също балистични ракети и дронове.

 

По информация на Виталий Кличко един човек е пострадал от паднали ракетни отломки в района на Киев. По-късно стана ясно, че общо шестима души са ранени.

 

"В резултат на вражеско нападение два високоволтови провода в столицата са повредени от ракетни осколки. Част от потребителите на левия бряг на Днепър в момента са без ток", написа още кмета на украинската столица.

 

Медици са оказали помощ на място на един пострадал.

 

В украинската столица се намира и българската делегация, начело с председателя на парламента Росен Желязков от ГЕРБ. Заедно с него са Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Атанасов от ДПС. В момента те се намират в бомбоубежище, заедно с придружаващите ги журналисти.

 

Трима души вече са хоспитализирани в Голосеевския район на Киев, лекари работят близо до 18-етажна жилищна сграда, където е възникнал пожар в резултат на ракетна атака, каза кметът Виталий Кличко.

 

Пожар е избухнал в няколко апартамента в многоетажна сграда.

 

В Николаев в резултат на руската ракетна атака има ранени. Един човек е бил настанен в болница. Съобщава се, че по-късно е починал в реанимацията. Причинени са и материални щети, съобщи кмета Александър Сиенкович, цитиран от "Украинска правда". 20 сгради са останали без покрив в резултат на атаката. Повредени са газопроводи и водопроводи.

 

Попадения са регистрирани в квартал Слобода на Харков, нанесени са щети и на нежилищна инфраструктура, съобщава началникът на регионалното военно управление Олег Синегубов.

 

Експлозии е имало и в Дрогобич в района на Лвов, съобщиха местните власти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5938 |07.02.2024 Знаят ли какво точно искат протестиращите земеделци?  . 0| 3443 |07.02.2024 Стотици хиляди пътници - блокирани заради отменени полети на “Луфтханза” . 0| 4262 |07.02.2024 Отново предимно слънчево време днес . 2| 4432 |07.02.2024 НС решава да създаде ли комисия заради смъртта на Мартин Божанов - Нотариуса и клуба “SS”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads