Реклама / Ads
31| 4827 |15.08.2014 НОВИНИ

Стойнев: Аз върнах България на енергийната карта

.
Драгомир Стойнев
Свикнах с атаките от кръга на Овчаров; договорът с Уестингхаус е прозрачен, той е в интернет, ако служебното правителство го одобри, той ще продължи, заяви по НТВ бившият министър на икономиката Драгомир Стойнев. Това е голям инвестиционен проект; ще даде работа, ноу хау и т.н., но на нас трябва да ни е ясно ще имаме ли ядрена енергетика или не.
 

От БСП искаме удължаваме на 5 и 6 блок, разширяване на Козлодуй и АЕЦ Белене. Следващите 40 г. ще има недостиг на електроенергия, а тези проекти са български, а не руски или американски. Аз за една година върнах България на енергийната карта, каза Стойнев. Или искаме да имаме сигурност на енергийните доставки, или не.

Разрешението за строеж не е нова тръжна процедура, поясни Стойнев по темата за Южен поток. Страшно много се спекулира. Не ни трябва пазач в ада, сами се дърпаме назад, искаме да станем само държава на моловете и сервитьорите, съобщи той.

Нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев участват със свои фирми в проекта и това може да се провери. Аз не мога да влияя върху фирмите дали ще участват или не, но такива фирми няма. Единствената информация е от Търговския регистър, но според официалната информация такива фирми няма.

Преди година Станишев поиска смяна на областни управители, тогава президентът не се съгласи; сега се сменят всички областни управители и се поставят хора на ГЕРБ, оповести Стойнев. И посочи, че това не е работа на служебното правителство. Готви се и чистка на 29 ВИК дружества, каза той.

Това правителство е Б отборът на ГЕРБ срещу БСП, то ще се включи срещу БСП с удари под кръста, каза той. Зам.-министрите не могат да се предложат без санкцията на г-н Борисов. И какви са тия черни сценарии, че няма какво да ядем, ако ГЕРБ не спечели. Нищо не предвещава такъв апокалипсис. Има ръст, спадна безработицата, такова нещо не се е случило през последните 5 години, каза той.

Привързан съм към Хасковския регион, там водих листа миналата година, припомни още Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7551 |14.08.2014 България не може да си плати членския внос за НАТО . 30| 5405 |12.08.2014 България доставяла оръжие за терористи . 36| 8704 |12.08.2014 Константинов: Леко настъпихме мотиката, но се върнахме навреме . 5| 5028 |08.08.2014 Половин България на тъмно зимеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads