Реклама / Ads
2| 11965 |22.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса

.
Адв. Велислав Величков
Не се работи активно по разкриването на убийството на Мартин Божанов Нотариуса. Това каза в ефира на Нова телевизия адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”.
 

 

По думите му е можело, ако не физическите извършители, то поне поръчителите да са разкрити. Подобна беше тезата и на майката, и на съпругата на жертвата. Според юриста парламентарната комисия, която беше сформирана за убийството, е забуксувала.


От „Правосъдие за всеки” призоваха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са продължат преговорите за нов кабинет, за да може да продължи съдебната реформа в страната. „Виждаме особено нежелание, особено от мандатоносителя, да продължи преговорите така, че да доведат до реален резултат”, посочи адвокат Величков.


"ДПС прави всичко възможно да провали преговорите. Реформата ще засегне техните позиции в съдебната власт”, каза още той.


От Инициативата призоваха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са продължат преговорите за нов кабинет, за да може да продължи съдебната реформа в страната. „Виждаме особено нежелание, особено от мандатоносителя, да продължи преговорите така, че да доведат до реален резултат”, посочи адвокат Величков. Според него „цялата драма е, че тази година трябва да има избори за нов главен прокурор. Някой иска да си избере или да запази настоящия изпълняващ функциите на главен прокурор и чрез него пълното влияние върху Прокуратурата. Това ще е възможно, ако няма избрано правителство и действащ парламент”.


„Един от основните проблеми на преговорите е, че ГЕРБ очевидно се опитва да запази позициите за номинации на ДПС в бъдещи регулаторни органи. Другият проблем, освен следствената тайна, е бил начинът за избиране на Висшия прокурорски и Висшия съдебен съвет”, посочи Велислав Величков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7244 |21.03.2024 Николай Стайков: Борислав Сарафов и Илиана Кирилова да подадат оставки . 8| 5485 |20.03.2024 Иван Бакалов: Каква е играта на Бойко Борисов? Най-важна му е прокуратурата . 12| 6042 |19.03.2024 Евгений Дайнов: Съставът на Министерски съвет, внесен от Габриел, не е съгласуван или одобрен от ПП-ДБ . 7| 7166 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads