Реклама / Ads
0| 4492 |20.03.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

136 деца с първи стъпки в ските и сноуборда на Интерски конгрес 2019

.
Някои от най-добрите инструктори в цял свят обучават безплатно деца в Пампорово
 

136 деца от Смолян, Чепеларе и село Павелско направиха първите си стъпки в ските и сноуборда с помощта на някои от най-добрите инструктори в цял свят. Инициативата е на Интерски ски училище и обхваща момичета и момчета от социално слаби семейства от региона, като целта е да продължи и през следващите няколко години. 

До 23 март, когато свършва Интерски конгрес 2019, учениците ще работят с топ инструкторите от 36-те държави, гостуващи в Пампорово. Заниманията са по два часа на ден, а преподавателите се сменят постоянно. След конгреса учениците ще продължат да карат ски благодарение на дарителската кампания за набиране на средства, която се провежда в момента в курорта.

В понеделник децата сложиха за пръв път чисто новата ски екипировка, осигурена от фирма „Атомик“ и се насладиха на снежните писти.  Оборудването ще остане в ски училище „Пампорово“ и ще се използва за заниманията им до 2023 година.

Обучението на деца от страната-домакин на конгресите на Интерски вече е традиция и е своеобразна отплата за шанса да се съберем на ново място – каза Том Даниелсън от Швеция, който е един от координаторите на проекта на Интерски ски училище.

„Целта е децата да се научат да карат и да се наслаждават на снежните спортове. Някои от тях вече имат опит, други взимат първи уроци, но всички напредват бързо. Повечето от тях не могат да си позволят да плащат за това. Затова работата ни е толкова важна. Радваме се, че можем да им помогнем да се включат в нещо, което иначе няма да имат възможност да преживеят“, каза още той.

Инструкторите от Интерски конгрес 2019 работят с момчетата и момичетата от Смолян, Чепеларе и Павелско с усмивки и с удоволствие. За тях заниманията с децата са сред най-вълнуващите преживявания в България и са шанс да обменят ценен опит.

Интерски конгрес 2019 е в разгара си, а основния акцент в програмата за днес е вечерното демо шоу, което ще започне в 20:00 часа по писта Стената и ще може свободно да се наблюдава от гостите на курорта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5170 |07.08.2018 По стъпките на Дали в Испания с Екватор. БГ . 0| 5624 |05.07.2018 WIZZ AIR откри първия си хангар за самолети в България и на Балканите . 1| 6137 |21.02.2018 185 деца се състезаваха за купата „Витоша ски” . 2| 6501 |07.02.2018 ”Форбс” публикува първия списък с най-богатите хора в света от криптовалута

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads