Понеделник, 26 Юни 2017, 15:11
Frognews

ОЩЕ ОТ ХРАНА И ВИНО

. ”Пастърма говежда” влезе в регистъра за храните на ЕК Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, информират от Министерството на земеделието и храните. 0| 7091 |26.05.2017 . Фестивал на натуралните храни в Садово Първият Фестивал на еко и биопроизводителите ще се проведе в град Садово. Той ще бъде открит днес и ще продължи до неделя. Фермери, занаятчии и производители от цялата страна ще представят своите натурални продукти. 0| 5799 |26.05.2017 . Момчил Неков за двойните стандарти на храните „Да се наричат анализи, проведени в държавни лаборатории на държавите членки „фалшива новина“, само по себе си е показателно за настроенията сред производители от Западна Европа.“ Това заяви българският евродепутат Момчил Неков на заседание на Европейския парламент в Страсбург, на което се обсъждаха двойните стандарти при храните. 0| 8209 |19.05.2017 . Майски специалитет - Джуркана коприва Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна! 1| 10411 |10.05.2017 . ”Гинес” пусна наливна бира за вегетарианци Известната пивоварна ”Гинес” най-после пусна на пазара наливна бира за вегетарианци, в която не се съдържа никаква животинска съставка. Технолозите на марката са заменили ензима, извлечен от мехура на риби, който се използва при филтрирането на бирата, с друг, неживотински продукт. 4| 13158 |01.05.2017 . Три продукта, които гарантират здраве и самочувствие Искате да се чувствате здрави, а самочувствието ви да е в най-високата точка? Тогава яжте всеки ден трите продукта, които ще ви осигурят слънчев живот и спорна работа. На първо място, шампионът по прилив на здраве: ябълката. 1| 13161 |30.04.2017 . Русенец грабна националната купа за най-добър готвач Свежи местни продукти, сготвени по здравословен начин - това са новите тенденции в гастрономията. Над 120 топ готвачи се състезаваха в Пловдив за Националната кулинарна купа на България. Надпреварата в десетото юбилейно издание на престижния конкурс беше в различни категории, международно жури избра най-добрите в различните категории. Кулинарната академия грабна приза за най-добър отбор на България. 0| 13805 |23.04.2017 . Над 120 топготвачи ще се състезават за Националната кулинарна купа Над 120 топготвачи ще се състезават за Националната кулинарна купа на България. Те ще демонстрират майсторските си умения на 21 и 22 април в Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на изложбения център. 0| 14450 |19.04.2017
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах