ОЩЕ ОТ ХРАНА И ВИНО
Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК
9|
4012
|02.01.2021
Да се напия ли по време на пандемията или… да?
Желанието да се напиете по време на втората вълна на пандемията, е напълно разбираемо. Това твърди не кой да е, а Кенет Скайл, президент на Психологическата асоциация на окръг Лос Анджелис. Той е категоричен, че желанието за пиене на алкохол е много нормално усещане. Но...
35|
10853
|20.12.2020
За д-р Бруск Халил нарът е враг номер едно на COVID-19
Плодът нар, чай от лайка или анасон са отлични превантивни мерки за тези, които искат да се предпазят от коронавируса. Това сподели в студиото на bTV д-р Бруск Халил, който завежда ковид отделението Втора МБАЛ – София.
8|
7514
|02.12.2020
Германски учени: Сокове от арония, нар и зелен чай унищожават коронавируса и грипа за пет минути
В скорошно проучване германски учени установиха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат значителни антивирусни ефекти срещу вируси и грип.
4|
7646
|18.11.2020
5 причини да се влюбите в патладжаните
Патладжаните са пищни, къси, дълги, тесни, заоблени и - естествено - с класическо голямо дупе; те са в много форми и много цветове.
1|
11028
|27.07.2020
Какво да приготвим с безсеменни дини това лято
Решения за повече удобство вече навлизат във всички сфери на живота ни и храненето не прави изключение. Динята е сред плодовете, с които най-често се освежаваме през лятото, макар и махането на семките по време на консумация да не ни е най-любимо. Това неудобство вече има своето решение – тази година имаме възможност да опитаме безсеменни дини, произведени в България.
2|
7147
|14.07.2020
Луда лятна селска манджа
Лятото е време за повече разходки, планина, море. За готвене почти не остава време, а и в жегите не е препоръчителна тежката храна. Днес ще ви представим рецепта за манджа, която се приготвя много лесно и е много лека. Това е лятната селска манджа.
2|
11641
|15.06.2020
10 неща, които никога не бива да стоят в хладилника…
0|
8653
|09.06.2020
Историята на салуми
0|
6132
|09.06.2020
Гергьовският курбан на овчарите - от бяло мъжко агне
5|
7367
|06.05.2020
Танева: Трапезата ни за Гергьовден може да бъде изцяло българска
0|
6811
|02.05.2020
Първо във Фрог: В Банско готвят ”Чумлек” против COVID-19
2|
9371
|07.04.2020
Чесън, лук и джиндифил- задължително на трапезата ни в момента
За да помогнем в укрепването на имунната система по време на коронавируса, диетолозите са категорични, че с храната можем да направим много по въпроса.
0|
6821
|20.03.2020
Диетолози: Често изхвърляме най-полезното от бананите
Диетолозите твърдят, че е много голяма грешка да хвърлят нишките в банана, намиращи се между кората и самия плод.
0|
10270
|16.02.2020
Агнешкото с картофи вече е нематериално културно наследство на ЮНЕСКО
Традиционното кипърско ястие ”клефтико”, което представлява агнешко месо с картофи по кипърски, влезе в Националния списък на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Включването на ястието в списъка е въз основа на молба от местната администрация, музея и обществеността в село Атиену.
1|
7242
|09.02.2020
Раздават вода и храна в блокираните заради снега влакове
Десетки влакове се движат със закъснение заради усложнената обстановка. Други 10 престояват. Най-критична е ситуацията по направлението София-Варна през Горна Оряховица и в района на Мездра.
2|
5999
|06.02.2020
Ромите празнуват Нова година-Банго Василий
Банго Васил, Банго Васили, Банго Василий (Васильовден), наричан още Василица, е най-големият празник на ромите. Това е ромската Нова година.
5|
6962
|14.01.2020
Най-много бира пият русенци
Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас. След тях се нареждат жителите на Монтана, Бургас и Плевен, сочат данни на Съюза на пивоварите в България.
0|
6764
|02.01.2020
Шеф Божана Кацарова: Може да сме модернисти, но е готино да спазваме традициите
0|
7565
|26.12.2019
Проверяват качеството на храните за празничната трапеза
0|
6067
|17.12.2019
Eдва 2 от 27 марки шоколад на българския пазар са истински шоколад
16|
20864
|14.12.2019
Изложение за прясна риба на площад ”Бански” преди Никулден
0|
6246
|04.12.2019