Реклама / Ads
0| 7240 |01.06.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България влиза в световната карта на Intertek-Moody в областта на качеството и сигурността

.
Приключи сделката по придобиването на Групата Moody International от Intertek Group. Компанията е част от индекса FTSE 100 (Financial Times & Stock Exchange) на Лондонската фондова борса (LSE).
 
„В момента тече интеграционен процес под бранда Intertek-Moody. Компанията се нарежда сред първите три най-големи компании в света, които са с компетенции в областта на сертификацията на продукти и системи за управление, осигуряване на качество и безопасност, контрол на доставчиците, технически инспекции, оценка на съответствието, лабораторно тестване, управление на риска, консултиране, обучение и сертификация на одитори и инспектори”, съобщи днес пред медиите Иван Савов, избран от Борда на директорите на Intertek-Moody за Регионален директор за Централна и Източна Европа, Турция, Русия, Кавказ и Централна Азия. Той ще ръководи и офиса на компанията в България.

Иван Савов заяви, че един от основните фокуси на компанията в България е хранителния сектор - « ...Или ще създадем лаборатория в най-скоро време, или ще закупим някоя базова лаборатория, която да доразвием и стартираме. Intertek-Moody предлага услуги за тестване и изпитване на всички видове хранителни продукти, като имаме лаборатории в Истанбул и Щутгарт, които покриват гамата от изпитвания и тествания, от които днес особено се нуждае българския пазар».

Intertek-Moody има над 125-годишен опит, експертизата, ресурсите и глобалното покритие да подкрепя своите клиенти от всички индустрии с мрежата си от представителства в повече от 100 страни, над 30 хиляди служители и 1000 лаборатории”
Сделката е на стойност 730 млн. долара и след обявяването й акциите на Intertek се повишиха с 4.69%. През март 2011, пазарната капитализация на Групата е оценена на близо 3 милиарда британски лири. Intertek Group отчете приходи на стойност 1,4 милиарда британски лири за цялата финансова година 2010-та.

Защо фирмите избират за свой партньор Intertek-Moody?

Компанията подпомага местния и международен бизнес, като гарантира, че техните продукти и услуги отговарят на производствените стандарти. Също така, осигурява компетентно своите клиенти като предоставя решения в областта на качеството и безопасността, които отговяват или надхвърлят производствените изисквания и регулаторни стандарти.
Сливането увеличава значително способностите на двете мултинационални компании да предоставят много по-широка гама от услуги на своите клиенти, да разполагат с повече ресурси и да реализират устойчиви бизнес стратегии навсякъде по света. Така глобалната компания Intertek-Moody разширява географското си присъствие, а нейните клиентите имат гарантирано силен партньор в своя локален или глобален бизнес. Те ще могат да се ползват от комбинираното портфолио от услуги в индустриите: Самолето- и автомобилостроене, Строителство, Химическа, Електротехника и електроенергия, Хранително-вкусова и земеделие, ИТ и комуникации, Медицина и фармацевтика, Петрол, Минерали, Текстил и др.
Intertek-Moody е сертифициращ орган

Компанията е сертифицираща организация с международно призната компетентност, която извършва сертификация на системи за управление, съобразени с изискванията на международните стандарти: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007, ISO 27001:2005, ISO/TS 16949:2002; НACCP, ISO 22000:2005, IFS, BRC, ISO/TS 16949, ISO 20000 и други. Компанията поддържа широк кръг от международни акредитации, признания и споразумения за компетентност – UKAS (Великобритания), TGA (Германия), SCC (Канада), COFRAC (Франция), RvA (Холандия), SINCERT (Италия) и др.
Разполага с обучени одитори с квалификация за одити, съобразно изискванията на международните стандарти по оценка на съответствието на системи за управление, на продукта по отношение на качество, зравословни условия, околна среда, безопасност и социална отговорност навсякъде по света.

Intertek-Moody вече работи активно в България

Глобалната компания съобщава, че ще предложи и развива на българския пазар над 200 професионални услуги от комбинираното си портфолио. Компанията е единственият сертифициращ орган със собствена международна акредитация (DAR-TGA) като орган за сертификация на системи за управление на качеството ISO 9001:2008. Intertek-Moody е представител на България в Европейската Федерация на Асоциациите на Сертифициращите Органи (EFAC) и Международния Акредитационен Форум (IAF). Като орган за сертификация, компанията участва в дейността на редица технически комитети, с което подпомага развитието и конкурентоспособността на българската икономика в условията на устойчиво развитие и нарастваща международна икономическа интеграция. Подпомага хармонизирането на националните с европейските и международните стандарти, като предпоставка за повишаване качеството на продуктите, процесите и услугите във всички сфери на икономиката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5851 |27.05.2011 Бюджет 2012 ще е по-добър за България, обеща Дянков . 4| 6242 |26.05.2011 България и Русия пак не се разбраха за "Белене" . 4| 5190 |20.05.2011 МВФ: България не трябва да допуска дефицит над 2,5% . 1| 5250 |18.05.2011 МВФ: Над 5% ще е инфлацията в България до края на 2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads