Реклама / Ads
10| 8236 |16.02.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

”Барабанчикът” Терзийски се оправдава със Станишев и царя за участък на АМ ”Тракия”. Лъже за снегорините

.
Георги Терзийски Източник: БГНЕС
В момента се ремонтират 16,4 км на АМ ”Тракия” в двете посоки. Ремонтът е започнат в началото на февруари. В момента се изпълняват всички дейности, които метеорологичните условия позволяват. Този участък е построен в периода 2004-2007 г. Открит е през 2008 г. от тогавашния премиер Сергей Станишев. В този участък е имало оризища и това не е съобразено. В момента правим нови дренажни стени и ремонтираме съществуващите”.
 

Това заяви шефът на АПИ Георги Терзийски пред bTV. Това е същият шеф, който преди време премиерът Борисов публично нахока по телевизията: "Във всеки център на населеното място около София, отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време тея, глашатаите "Няма да има винетки", викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава, ясно !"  И сега той прехвърля вината за лошия участък на АМ "Тракия" на бивши премиери.


"Ние се справихме и с черния леден дъжд на АМ "Струма", защото бяхме готови. Пътят беше предварително обработен, за да не замръзва. След глобите, които наложихме в петък за почистването на АМ "Тракия", през почивните дни то беше на ниво. По отношение на фирмите на "Тракия" и Околовръстния път, те бяха санкционирани съответно с 30 и 20 000 лв. заради ненавременно почистване. Вината не е само тяхна, а и на недобросъвестни водачи, които бяха заели аварийните ленти., каза още той.


"Всички пътища на страната са проходими при зимни условия. Нямаме ограничения освен при някои проходи, които сезонно са затворени. Колегите от Гърция и Северна Македония се наложи да затворят границите, за да се справят с натрупалия сняг. Гръцките власти ни уведомиха, че затварят граничните пунктове, които затрудни работата ни", информира той.

 

За снегорините обясни, че се движели с вдигнати гребла, защото така се правело: първо се засипва снегът със специален разтвор и чак след това се минава с греблата. В мрежата десетки граждани написаха и пуснаха снимки на машини, които се движат с вдигнати гребла по улици и пътища. Георги Терзийски всъщност излъга, защото голяма част от камионите се движат с висока скорост, особено това прави впечатление на околовръстния път на София, където те хвърчат с над 60-70 км/ч и освен, че не чистят нищо, но и създават опасни ситуации. Това го виждат хиляди шофьори. Истината е, че водачите на снегопочистващите автомобили навъртат километри, които специалните устройства да отчетат и да се рапортува, че са изчистени всички улици, шосета и пр.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6195 |25.06.2015 Ангелкова: Драматичните прогнози за спад в туризма не се оправдават . 5| 7278 |28.06.2013 Валентин Терзийски за Фрогнюз: Тарифи за парното са наложителни . 7| 5077 |07.08.2010 Свети Влас пак тъмен, ЕВН се оправдава с авария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads