Реклама / Ads
1| 4875 |20.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дълговете на ”Газпром” достигнаха рекордните 40 милиарда долара

.
Огромните дългове на ”Газпром” преминаха исторически максимум - 40 милиарда долара, съобщиха от компанията. За да се намали дефицитът по платежната сметка, от компанията ще вдигнат цените за руските си клиенти.
 
Според първите информации за бюджета на компанията за 2018 година, ще са необходими нови дългове от почти 5 милиарда долара. Тъй като "Газпром" е в условията на отрицателен паричен поток-харчи повече, отколкото печели-новите дългове ще отидат за проектите "Турски поток", "Северен поток-2" и "Силата на Сибир", съобщи "Фич".

Тези три газопровода ще струват 20 милиарда долара, след като банките, проявили желание да финансират част от тях се оттеглиха в резултат на новите санкции, приети от САЩ срещу енергийния сектор на руската икономика.Сега единствената надежда е финансирането да дойде от китайски банки, но поне досега придвижване по този въпрос няма.

С новите цени за руските клиенти, "Газпром" ще събере допълнително 466 милиарда рубли и това ще е единственият му увеличен приход. За тази година прогнозите са постъпленията от продажбата на природен газ в Европа да паднат с 5.7%, въпреки увеличения обем на продажби с около 20%.

Падат и приходите от продажбата на синьо гориво на бившите съветски републики-с 9%. Така руснаците ще трябва да платят и  плановете на руската газова компания, друг вариант няма. В същото време при чиста печалба от 17 милиарда рубли за миналата година, управлението на компанията е получило бонуси за 1.35 милиарда рубли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4497 |30.08.2017 ”Газпром” затъва: Печалбата му рухна с над 34%, дълговете му скочиха с 19% . 11| 6176 |07.08.2017 Русия плаща дълговете на изпадналата в колапс Венецуела . 0| 5265 |02.07.2017 Захлаждане след рекордните жеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads