Реклама / Ads
9| 5253 |26.09.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Двойни данъци за журналистите и такситата

.
Дянков вдига пенсионната възраст Източник: Вяра Йовева
Ще вдигнем пенсионната възраст постепенно, който иска да работи повече, ще получи бонус, заяви финансист номер едно в България.
 

Според финансовия министър е "напълно правилно да се вдигнат ставките за хората, работещи на свободна практика, дори двойно, така че да влизат повече пари в бюджета." В студиото на "Седмицата" по Дарик Симеон Дянков коментира, че трябва да има справедливост между тези типове професии и земеделските производители, които получават по-малки доходи. Свободните професии плащат много по-малко, отколкото е техният реален дял в икономическото развитие на България, давайки пример с таксиметровите шофьори и журналистите.

Дянков заяви, че е готов да вдигне още горната граница на пенсионната  възраст. „Това е една от няколкото мерки, които са необходими на България, за да можем да си решим проблема с покачване на пенсиите във времето". Според него пенсионната възраст в България, особено за жените, е много ниска и подобна стъпка ще бъде необходима не само като антикризисен ход, но и за заздравяване на пенсионната система на страната.

Той добави, че повишаването на годините за пенсия ще бъде постепенно въведено като първоначално ще има преходен период - в първите три години, например човек ще има избора дали да се пенсионира по старата или по новата система. За тези, които изберат по-късното пенсиониране, да има бонуси, каза още финансовият министър.

Главният финансист на България най-сетне отговори на така чакания от Иван Костов въпрос - разпределението на парите през 2010 г. "Готови сме с бюджета за следващата година, идната седмица влиза в парламента.", добави Симеон Дянков. Той допълни още, че ще има бурни дебати, защото е кризисен бюджет, а в последните няколко години винаги е имало излишък и разговорът е бил по-лесен. По думите му приоритет в бюджета ще бъде образованието, като другите два сектора са екология и магистралите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5076 |07.09.2009 Данъци за милиони укрили строителни предприемачи . 3| 5653 |26.08.2009 Замразяват данъците до догодина . 1| 7997 |27.03.2009 Изтича срока за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци . 0| 4987 |29.04.2008 Днес и утре последен шанс да платим данъците върху доходите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads