Реклама / Ads

9| 5645 |31.10.2007

Гергов може да продаде част от хотелите в Слънчев ден

.
Съветът на директорите на "Слънчев ден" вероятно ще преговаря за продажбата на хотелите "Марина", "Мираж" и "Вероника", бар "Мостика" и Почивен дом III заедно с административни сгради към тях.

"Слънчев ден" може да продаде няколко хотела и сгради в курортния комплекс, ако акционерите на дружеството одобрят предложението на общо събрание, което ще се проведе на 12 декември, става ясно от съобщение на борсата, съобщи Actualno.
В началото на годината всички имоти в курорта бяха ипотекирани като гаранция за заем от "Уникредит Булбанк". На насроченото за 12 декември общо събрание са предложени два варианта за продажба на част от активите на комплекса.
Според първия вариант съветът на директорите ще преговаря за продажбата на хотелите "Марина", "Мираж" и "Вероника", бар "Мостика" и Почивен дом III заедно с административни сгради към тях.
  Единият имот е с площ 31 хил. кв.м и на него се намират "Марина", "Мостика" и битова сграда, като общата застроена площ на трите е над 4 хил. кв.м. По-малки са хотелите "Вероника" и "Мираж", които заедно с Почивен дом и административната сграда също имат общо над 4 хил. кв.м застроена площ.

Според поканата за общото събрание купувачът на имотите ще бъде предложен от съвета на директорите след провеждането на преговорите. От "Слънчев ден" посочват, че имотите ще бъдат продадени за минимум 10 млн. евро без ДДС, а балансовата им стойност според отчета за миналата година е 8.3 млн. лв.
Според втория предложен вариант тези имоти ще бъдат апортирани в новоучредено дружество "Слънчев ден груп", след което то ще бъде продадено. И в двата случая се посочва, че купувачът няма да е свързано или заинтересувано лице със "Слънчев ден". Цената, на която ще бъде продадено, трябва да носи печалба от поне 10%, поясняват от компанията.img_2200.jpg
Георги Гергов, който е член на съвета на директорите на дружеството и негов собственик, каза за "Дневник", че "Слънчев ден" трябва да се развива и програма за това ще бъде обсъдена на общото събрание, но преди това не може да даде информация. Той обясни, че за продажбата няма значение дали имотите са ипотекирани. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. България е на 79 място по конкурентноспособност 3| 4711 |31.10.2007 . България е на 79 място по конкурентноспособност 0| 4728 |31.10.2007 . 50 на сто от българите търсят заеми от роднини 1| 4768 |30.10.2007 . Испанците ще бутат незаконните хотели 0| 4866 |30.10.2007

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ