Реклама / Ads
0| 4849 |20.01.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гръцките фермери ни струват 3 млн. дневно

.
Блокадата на границата от страна на гръцките фермери продължава за пореден ден Източник: Вяра Йовева
3 милиона евро на ден са загубите за българския бизнес заради блокадата на гръцките фермери на граничните ни пунктове, оповести икономическият министър Трайчо Трайков. Той и колегите му Мирослав Найденов и Александър Цветков бяха изслушани от депутатите по темата.
 

Обобщените данни, които продължават да се уточняват, са за около 3 млн. евро загуба на ден, разделени от загуби на превозвачите, загуби на земеделски производители и туризъм, каза министър Трайков. Той добави, че по-късно днес ще има среща с гръцкия посланик. „Ще представя на нея тези данни и ще настоим този въпрос да бъде разрешен по начините, по които предлагаме, така че да има облекчение в дейността на българските икономически субекти" каза министърът.
Позоваваме се на регламента от 1998 година за предприемане на мерки от страната, в която възниква проблема по отношение на страните, които са засегнати и се надяваме, че в оперативен план с работата на всички засегнати ведомства ще имаме възможност в кратки срокове да постигнем напредък, обясни Трайчо Трайков.

Към българското недоволство от блокадата на българо-гръцката граница се е присъединила и Румъния. Заедно с министър Найденов румънският министър на земеделието е подписал писмото, с което България и Румъния сезират ЕК за създалата се ситуация.
Блокадата на границата от страна на гръцките фермери продължава за пореден ден. Най-тежко е положението на ГКПП - Кулата - Промахон. Повече от 27 часа през пункта не е имало пропускане на автомобили. Колоната, която е образувана от товарните автомобили е близо 3 километра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5522 |21.12.2009 Отлагат европарите за фермерите за догодина . 1| 5281 |08.12.2009 Подпомагат земеделци и фермери с европейски пари . 5| 5062 |25.09.2009 Гаф:Европейски чиновници на помощ на български фермери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads