Реклама / Ads
0| 5098 |14.08.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Грешки, които да избягвате при къдренето и съвети за накъдряне

.
Източник: Pixabay
Мечтаете ли косата ви да е на красиви букли? Опитали сте различни начини, но резултатът никога не е това, което искате? Може би допускате неволни грешки или не ползвате подходящ ролер за коса, а това не ви позволява да създадете стилни къдрици върху косата си. В никакъв случай не се отчайвайте - създаването на съвършени букли у дома далеч не е елементарна задача, но ако се придържате към нашите насоки, те ще се превърнат във факт.
 

Мечтаете ли косата ви да е на красиви букли? Опитали сте различни начини, но резултатът никога не е това, което искате? Може би допускате неволни грешки или не ползвате подходящ ролер за коса, а това не ви позволява да създадете стилни къдрици върху косата си. В никакъв случай не се отчайвайте - създаването на съвършени букли у дома далеч не е елементарна задача, но ако се придържате към нашите насоки, те ще се превърнат във факт.

 

Сплитане на косата

 

Сплитането на косата е класически трик за накъдряне. Дебелината на плитката избирате сами в зависимост от вида на къдриците, които желаете да постигнете. Докато е влажна косата ви, сплетете много плитки, различни по размери. По този начин крайният резултат ще е вълнообразна коса с обем. Най-добре е да оставите плитките за една нощ. Разплетете ги на следващата сутрин. Закрепете ги здраво, за да не се разплетат по време на спане. За прилагане на този метод нямате нужда дори и от ролер за къдрици.

 

Направете косата си на малки кокчета

 

Тази алтернатива отново не изисква ролер за коса. Прилагането е даже по-лесно от плитките, тъй като отнема още по-малко време. Вземете кичури влажно коса и ги усучете един по един. Прикрепете ги с помощта на фиби. За най-добри резултати останете с кокчетата през цялата нощ. На сутринта всичко, което трябва да направите, е да махнете фибите.

 

Оформяне на къдрици с маши

 

Резултатите от оформянето с маши обикновено са много добри и се доближават до работата в салон. Преди всички, споменати до тук процеси на къдрене, косата трябва да е влажна. Нагрейте машата и разделете предната част на косата на кичури. Решете по отделно всеки кичур и го увивайте около машата. Правилната посока е отдолу нагоре. Прикрепете го с шнола или фиба. След няколко часа, когато косата е напълно суха, махнете фибите и оформете косата с ръце. Друг страхотен метод, с който ще получите професионални къдрици, е ползването на ролер за къдрици.

 

Ако къдриците не ви се получават, може би допускате грешка при оформянето им.

 

Маша или ролер за коса с грешен диаметър

 

Ако използвате някой от тези методи за създаване на къдрава коса, но къдрици не се получават, вероятно инструментът е с грешен размер. Изберете среден размер, ако искате да създадете естествени, меки вълни.

 

Оформяне на суха коса

 

Преди да преминете към стилизиране с маша, преса или ролер за къдрици, уверете се, че косата ви е достатъчно подсушена. От значение е и ъгълът, под който държите инструмента.

 

Препоръчително е да го държите вертикално, като горещата е отдолу. Ако използвате ролер за коса, а не маша или преса, оформянето ще е по-лесно, тъй като няма да се налага да мислите за неща като посоката на топлия въздух.

 

Прекалено големи кичури

 

Ако кичурите са твърде големи като размер, ще е по-трудно да получите търсения резултат. Дебелият кичур е проблем за маша, преса, ролер за къдрици… За перфектен резултат трябва да разделите косата си на кичури, различни по размери, но те не бива да надвишават три сантиметра.

 

Използвайте стилизиращ продукт

 

Прилагането на стилизиращ продукт преди къдрене помага за създаването на по-красиви и оформени вълни. Резултатите са отлични, ако комбинирате продукт за стилизиране с ролер за коса. В края на процедурата използвайте и продукт за текстуриране, за да фиксирате финално вълните.

 

Изчакайте косата да се охлади

 

След като завършите оформянето на косата си, изчакайте косата напълно да се охлади, преди да отворите къдриците с ръце или гребен. Студените буклите ще бъдат фиксирани, а ако са топли, рискувате да развалите формата им. Използването на ролер за къдрици е най-добрият вариант за стилизиране в домашни условия, тъй като много от нещата, с които трябва да внимавате при другите методи, просто отпадат.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8136 |11.05.2023 7 факта за болидите от Формула 1, които всеки фен трябва да знае . 0| 9304 |13.04.2023 9 забележителности в Истанбул, които всеки пътешественик да посети . 3| 4093 |06.04.2023 Министърът на туризма се тупа по гърдите. Били от малкото министерства, които вкарвали пари в бюджета . 0| 4473 |29.03.2023 За всички пациенти, които имат нужда от консултация с гастроентеролог-хирург - безплатна консултация в София със специалиста проф. д-р Самет Ярдъмджъ на 08-ми Април 2023 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads