Реклама / Ads
0| 5212 |26.08.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Харчим 50 млн.лв. за реклама на България

.
Около 50 млн. лв. ще отидат за популяризиране на страната ни и на стоки на български производители по света. Средствата ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие по оперативна програма "Конкурентоспособност".
 

Новината анонсира министърът на икономиката Трайчо Трайков, който съобщи, че е подписал два договора - с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и с Българската агенция по инвестиции.

Ведомствата са кандидатствали с проекти за предоставяне на помощ по мярката "Укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика". Общият бюджет по тази ос е 55 млн. лв. според индикативната годишна работна програма. От тях 26 млн. лв. са за популяризиране на предимствата за инвестиране в България. Други 25 млн. лв. са предназначени за успешното представяне на българските предприятия на международните пазари. Останалите са за усъвършенстване на системата за стандартизация.

Българската агенция за инвестиции е кандидатствала с проект за 21.4 млн. лв. От агенцията уточниха, че им е одобрена по-малка сума, но все още нямат официална информация, защото не са ги поканили за сключването на договора. Проектът ще се изпълнява през следващте три години и се състои от три основни части, които са взаимносвързани. Едната е разработване на маркетингова стратегия за популяризирането на България като инвестиционна дестинация. По нея ще бъдат направени сравнителни проучвания за страните от региона и България.

Ще има и глобално изследване за тенденциите на движението на световните капитали. Целта е да се види какви законодателни промени ще са необходими, за да стане България атрактивна за инвестиции. Освен това ще бъдат определени секторите с потенциал за развитие, както и държавите, които имат потенциал да инвестират у нас. С най-голям бюджет от проекта е маркетинговата кампания. Тя включва провеждането на конференции, които ще бъдат насочени към определените в резултат на проучването сектори и страни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5055 |06.07.2009 КЗК спря реклама на Узаки Зорбас . 6| 5032 |20.06.2009 Левицата - шампион по кинти за политическа реклама . 2| 5500 |17.04.2009 За и против знаменитостите в рекламата . 2| 4951 |19.03.2009 Харчим средно по 144 лева за пътуване в страната и 705 - в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads