Реклама / Ads
1| 7107 |30.08.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Лятна почивка в Банско - защо е добра идея?

.
Мечтаете ли за спокойствие, тишина, чуруликане на птичи гласове и красива зеленина, която да гали погледа и душата ви? Значи не сте за море, а за планина! Кой е казал, че всяко лято трябва да се печете под жигосващите слънчеви лъчи на пренаселените плажове на Черноморието? Да плащате колосални суми и да се биете за място и чадър на пясъчната ивица?!
 

Нали все пак отпуската е само броени дни и през това време вие наистина трябва да си отдъхнете от ежедневните грижи и тревоги! И каква по-добра идея за почивка от лято в планината! Особено красиво кътче е Банско, което имах възможността да посетя преди седмица. Ако трябва с една дума да обобщя усетеното, преживяното и докоснатото, тя е  - зареждащо! 

 

Когато реших, че тази година няма да си причинявам българското Черноморие, бях учудена от собствената си категоричност, защото съм заклет фен на морето. Но с всяка година се чувствам все по-изморена от прекараното време там и затова този път заложих на зелената тишина на Банско. 


.

Градчето, сгушено в Пирин планина,  предлага невероятни гледки към величествените планински върхове и зелени ливади. Лятната природа е вълшебна - с ярко цъфтящи цветя, кристално чисти реки и пъстроцветни поляни. Освен това в Банско има множество възможности за активни занимания на открито, като хайкинг, планинско колоездене, разходки с коне, парапланеризъм и още. Изобщо – бях учудена, че нямаше време за скука. 

 

Първото, което трябваше да направя, е да си избера хотел в Банско. Оказа се, че градчето предлага множество места за настаняване, които отговарят на различни предпочитания и бюджети.


.

Аз лично се спрях на Лъки Банско Спа&Релакс. От сайта научих, че хотелът е 5-звезден и предоставя висок стандарт на настаняване и удобства за цялото семейство. Намира се на пешеходно разстояние от центъра на планинското градче и разполага със богат СПА комплекс с вътрешни басейни, открита аквазона , детски кът за децата и много други екстри. 

 

Привлякоха ме разнообразните спа процедури и възможността за занимания на децата. Освен това видях и няколко програми, които се предлагат в комплекса: ЛъкиФит за отслабване, детокс и антистрес; летен детски лагер за английски език. Особено ме заинтересува този детски лагер като възможност за в бъдеще да изпратим децата там.


.

Цялото семейство остана очаровано от условията в стаите и лобито на хотела. Леглата са много удобни, хигиената е на ниво, спалното бельо и кърпите в банята се сменяха регулярно. Имахме възможност да си приготвяме кафе в стаята и да си го пием на терасата с изглед към планината.

 

В спа комплекса най-предпочитани от децата естествено бяха басейните – и вътрешния и външния. С часове не излизаха от водата! Много съм впечатлена от начина, по който се пречиства водата в басейните – по специална биотехнология, без използването на химикали. За мен лично бе удоволствие да релаксирам в солната стая и сауната.  Позволих си и два вида релаксиращи  масажи – рехабилитаторите там са направо богове! 


Храната също бе на ниво. Заради децата си взехме пакет ол инклузив, за да не им бера грижата за храната. Обслужването в основния ресторант на хотела беше изключително, а менюто богато и разнообразно. Разбира се, поглезихме се и с вечеря в италианския ресторант  „Леонардо“, в който специалитетите по нищо не се различават от оригиналната италианска  кухня. 


.

Цялото семейство си организира и посещение в ескейп стаята, която се оказа невероятно приключение както за децата, така и за нас, родителите.    

 

Убедихме се, че Банско предлага и вдъхновяващи културни изживявания. Старият градски център съхранява духа на миналото, представен в традиционните български къщи и пъстри улички. Местният исторически музей отваря врати към богатата история на района, докато църквите пазят в себе си красотата на старите икони. 


.

През лятото тук се провеждат редица фолклорни и културни събития, които обогатяват преживяванията на почиващите. Ще се насладите на традиционни музикални и танцови изпълнения, креативни работилници, децата имат множество възможности за забавление и игра. Там видях и страхотните бижута с вградени истински цветя в тях, запазена марка на местните майстори. 


.

И така – за първи път наистина се върнахме отпочинали от лятната ваканция. Банско се оказа пълноценно приключение, което обогатява душата и създава незабравими спомени. От природни красоти и активни занимания до културни събития и релакс, защото този български курорт предлага всичко, от което се нуждаете, за да прекарате незабравимо и наситено лято.

 

Източник на изображения: Лъки Банско

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5879 |15.06.2023 Почивка в Хургада и гмуркане в Червено море . 0| 7421 |11.05.2023 Аюрведа клиник Банско - детокс, лечение и подмладяване . 0| 3262 |19.01.2023 Петкратният световен шампион Бенджамин Карл ще се състезава в кръг от Световната Купа по Сноуборд на Банско . 7| 8864 |31.12.2022 Дунавското хоро - лукс като почивка във Велинград! Плащаме ли и за тропкане пред телевизора?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads