Реклама / Ads
5| 5977 |08.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Molto bene! Италианци вдигат фабрика за gelato* у нас

.
Известният с превъзходните си качества италиански сладолед ще се прави в България. Представители на сицилианския бизнес проявяват огромен интерес към местене на производства в България.
 

Това стана ясно по време на официалната среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с кмета на Палермо проф. Леолука Орландо, информира money.bg.

 

И други компании от Сицилия са готови да преместят производствата си в България, тъй като я смятат за привлекателна заради ниските данъци, квалифицираната работна ръка и политическата стабилност. Мариета Захариева представи потенциала на страната на бизнес форум, организиран от "Конфиндустрия Палермо".

Много голяма сицилианска фирма, която има 60 000 служители в цял свят, е готова да отвори колцентър в България. Друга компания иска да направи съвместно предприятие за оборудване на влакове. Трета фирма търси възможности за изграждане на фабрика за италиански сладолед в България.

 

Председателят на Асоциацията на производителите занаятчии в Калтанисета Тарчизио Сберна проявява интерес към изграждането на занаятчийски продукти у нас. Бизнес делегация от Палермо се очаква да посети България през октомври.

Мариета Захариева предложи на кмета на Палермо проф. Леолука Орландо да бъде организирано представяне на България в сицилианската столица чрез изложение на български храни, стоки, бит и култура. От своя страна той прояви интерес към съвместна работа на регионално равнище с наши общини, по-конкретно към развитието на проекти със Столична община за обмяната на опит, както и към представянето на Палермо в рамките на домакинството на Пловдив като европейска столица на културата. С община Варна италианците са готови да създадат общи проекти за развитие на корабостроителната индустрия.

--------------------------------

* сладолед

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5077 |07.09.2015 Възобновяват ремонтите по магистрала "Тракия" . 6| 6426 |06.09.2015 Спад в приходите от туризъм: 4 млн. лв. не влязоха в хазната . 0| 7839 |05.09.2015 Вижте домейните с най-много спам . 3| 5472 |04.09.2015 Трафикът граница- София-Западна Европа-10 000 евро билет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads