Реклама / Ads
4| 8190 |16.10.2019 НОВИНИ

Експерт за Фрог: Пазари и дизел оставят ”Фолксваген” в Турция, войната ще спре

.
Кирил Арсов
Бях на стаж във ”Фолксваген” преди 25 години. Страхотна фирма! Умни хора! Знаят какво правят. Акъл не се наемам да им давам. Турция им предлага голям пазар и продължаване на производството на дизела, което ЕС забранява. Това казва за Фрог експертът Кирил Арсов.
 

България може да им предложи добри условия за производство, но те не търсят само това. Търсят печалба. Така че, състезанието с Турция не е техническо, а пазарно. Войната внася смут, но тя скоро ще спре. Това е абсолютно сигурно. Затова "Фолксваген" ще почака малко, но ще се върне в Турция, категоричен е той.


"Фолксваген" изчаква не ЕС, а проявяване на общата обстановка. САЩ и Русия ще спрат войната. Тогава "Фолксваген" ще се произнесе окончателно, смята Арсов.

Не съм чул за харизване и за държавна помощ за "Фолксваген". Това, че ще е в Кремиковци, не е проблем. Но да се знае, че Плевнелиев каквото и да подхване, все ще пропадне, каза още експертът.


Припомняме, че бившият президент Росен Плевнелиев призна, че България е "намерила начин" да хариза на "Фолксваген" едни 250 млн. евро. или половин милиард лева. И така България се съревновава с Турция, кой повече субсидии ще отпусне... Но кой е дал право на правителството да харизва парите на данъкоплатците на една от най-големите германски фирми? И как точно държавата ще си върне тези пари?, питат експерти.

 

На "Фолксваген" се предлагал терен за завод в София, където безработицата практически е нулева. В такъв случай какъв проблем на България ще реши тази инвестиция? Защо не е в Монтана или Враца, да речем. Доста по разумно е този половин милиард да бъде инвестиран в системата на професионалното образование, за да може в бъдеще автомобилните концерни да идват в България заради работната сила, а не заради субсидиите, които са си чист подкуп, коментират политолози.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4001 |15.10.2019 Нередности на пътя-убиец между Казанлък и Крън откриха експерти . 0| 3858 |14.10.2019 Не бива да се избързва с промени в шофьорските изпити, смятат експерти . 1| 4610 |14.10.2019 Спецексперти на ООН са в България, разследват насилие над жени . 3| 3824 |14.10.2019 Експерти за шофьорските изпити: Мерките срещу войната по пътищата не дават резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads