Реклама / Ads
1| 3493 |18.07.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Обявиха официално инвестицията на GG Group в Русе на среща в Министерството на икономиката

.
Завод за производство и сглобяване на автомобилни компоненти за електрически превозни средства ще бъде изграден в Русе. Инвестицията в размер на 60 млн. лв на австрийската компания GG Group (Gebauer & Griller) - доставчик на кабели и кабелни снопове, планира да разкрие около 100 работни места, като се предвижда до края на 2023 г. да бъде изградено съоръжение с площ от 13 000 кв. м в Източна промишлена зона.
 

До решението за разкриване на производствени мощности в Русе се стигна след няколкомесечни проучвания и работни срещи с местната власт, в които решаваща роля изигра тясното сътрудничество с ръководителя на Службата за търговия и икономика в Генералното консулство на България в Мюнхен Стефан Йонков. 

 

След приключване на всички процедурни стъпки днес инвестицията на GG Group беше официално обявена на среща в Министерството на икономиката и индустрията. Тя бе председателствана от министър Богдан Богданов, а на нея присъстваха зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова, изпълнителният директор на компанията Арно Хаселхорст и вицепрезидентът Матиас Хорнеман.

 

Министър Богданов увери представителите на австрийската компания, че държавата и местната власт в лицето на Община Русе ще продължат да съдействат във всички аспекти при реализирането на проекта.

 

По време на разговорите бяха обсъдени ключовите моменти от бъдещия бизнес ангажимент, като беше отчетена инфраструктурната свързаност по суша и вода на региона, както и възможностите за карго полети, които ще предлага в най-скоро време Летища Русе.

 

По думите на изпълнителния директор Арно Хаселхорст GG Group ще инвестира в България, за да се отговори на непосредствената нужда на клиентите на компанията от допълнителен производствен капацитет в икономически привлекателен и политически стабилен регион. Според него Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, добри показатели на 

демографските условия и потенциал за бъдещи разширения.

 

При стартирането на дейността си новият завод ще има ясен продуктов фокус върху високоволтови кабели за е-мобилност за реномирани европейски производители на автомобили, като не е изключено в по-нататъшното си развитие компанията да се разшири и в други сегменти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3501 |07.06.2023 Официално: Румен Спецов ще оглави НАП . 1| 3859 |31.10.2022 Официално! Кабинетът предложи да се удължи действието на Бюджет 2022 . 0| 3908 |27.06.2022 Обявиха нова природна забележителност - „Безденски извори“ . 0| 3778 |08.06.2022 IBM официално прекратява работата си в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads