Реклама / Ads
0| 4801 |06.03.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Особености при къртене на бетон

.
Доста хора малко или много подценяват услугата „къртене на бетон” и им се струва, че е не особено ангажираща и неспецифична задача. Това не е така - тя изисква наличието на специални умения и на познания в сферата на строителството. Къртенето представлява доста трудоемка работа, в която се влага голяма физическа сила. Може би по-обективно ще си представите нещата, ако сте наясно, че един най-обикновен къртач средно тежи между 10 и 20 килограма.
 

Фирма за къртене на бетон

 

Къртенето на бетон е най-трудно. За да бъде извършено както трябва, със сигурност се нуждаете от кърти чисти извозва фирма. За къртене на бетон трябват специфични инструменти. Разбира се, само те не са достатъчни - трябват и познания в областта на къртенето. Професионалните къртачи разполагат с такива. 

 

Професионално къртене

 

Специалистите ще се запознаят със същността на материала, преди да преминат към къртене. Бетонът би могъл да бъде лек или обикновен. Конструкцията на бетона е много важна. Обикновеният всъщност е смес от пясък, цимент, арматура или баластра. Лекият бетон пък съдържа в себе си керамзит и пемза. Това е причината той да е изключително неустойчив на натиск. Това обаче го прави доста по-лесен за къртене. Начинът за къртене на бетона се определя в зависимост от неговата дебелина и възраст. Преди започване на същинската работа има още няколко важни стъпки - трябва да се снабдите с нужните инструменти и предпазни материали. Запознаваме Ви с тях съвсем информативно – професионалистите кърти чисти извозва София разполагат с всичко необходимо.

 

Основните неща, които трябват за къртене, са: маска против прах, предпазни очила, гумени ботуши, тапи за уши или строителни слушалки, ръкавици, подходящ електрически къртач и електрически извод с мощност най-малко 220 волта. Когато вече всичко необходимо е налици, настъпва време за стартиране на същинската работа. Къртачът се поставя под наклон върху бетона и работата започва. Не се прилага натиск върху къртача – работата на професионалиста е да го придържа към материала, който ще кърти и да го направлява. За да се избегнат наранявания се работи бавно и внимателно.

 

Често задавани въпроси

 

Колко струва къртене и извозване от адрес?

 

Нашите професионални къртачи предлагат цялостни услуги кърти чисти извозва на конкурентни цени. За да получите конкретно предложение обикновено е нужно да заявите оглед – всеки обект има своите специфики.

 

Цената, която ще получите като крайно предложение, обикновено включва къртене, събиране в чували на фирмата, изнасяне и товарене на строителните отпадъци, извозване до предназначено за целта сметище.

 

Какви са сроковете за къртене на различни помещения?

 

Разбира се, всичко зависи от размера на помещението и начинът, по който е изградено. Нека вземем за пример къртене на панелна баня. За нея професионалистите ще ви предложат пъленпакет услуги кърти чисти извозва само в рамките на няколко часа. Освен изкъртена, банята ви ще бъде пометена, а отпадъците - натоварени в камион за извозване до депо.

 

В случай пък, че имате нужда от къртене на плочки в коридор и кухня, работата зависи от размера на помещението, но рядко може да е повече от 2-3 часа. Ако се налага къртене и замазка в коридор и кухня, тогава времето за изпълнение на всички услуги нараства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2583 |05.03.2024 Проучване за “Добрия платец”: Българинът е по-платежоспособен от всякога . 0| 2849 |05.03.2024 Безплатно второ медицинско мнение от онкологичния хирург доц. д-р Каан Гьокче на 15 и 16 март 2024 г. в Бургас . 4| 5914 |04.03.2024 Георги Ангелов: Тази година практически почти няма инфлация, докато доходите продължават да растат с добри темпове . 2| 2896 |04.03.2024 ЕК осигурява 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads