Реклама / Ads
4| 4760 |11.12.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Росен Плевнелиев благодари на бог за липсата на сняг

.
министър Плевнелиев
Интересът към строежа на АМ "Тракия" бил огромен. За винетките състезанието било честно и почтено, министърът до последно не знаел, че ще го спечели Консорциум, в който влизат Си Банк и ВИП Секюрити.
 

Благодаря на бог, че не прати сняг през ноември. Когато господ дава, трябва и ние да дадем, за да има баланс, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Подписахме 33 договора за един ден и ще спазим графика да подпишем и с другите участници, готови да правят зимно почистване, обеща министърът. Имало необходимия ресурс навсякъде в страната.

Вече имало двама кандидати за поста на т.нар. "Батко" - шеф на агенция Пътна инфраструктура. На този пост се получавала заплата от 1500 лв, но при внимателно подбрана система можело да се стигне до 4500 лв. Колко е получавал Веселин Георгиев, министърът не знаел, не се и интересувал, защото трябвало да се гледа напред.

Интересът към Лот 2 на магистрала "Тракия" бил феноменален; десетки фирми купували тръжни документи. Той каза, че равнопоставеността на всички участници е гарантирана. На 3 май щяла да е първата копка на отсечката Стара Загора - Нова Загора, каза Плевнелиев. От 25 години се говори за магистралата, а не е свършено нищо, добави той. Лот 3 ще стартира като тръжна процедура през януари, а Лот 4 през февруари. Всеки лот ще е със срок на изпълнение 25 месеца.

Ефектът от това, че направихме честно и почтено състезание за винетките е икономия от 48 млн за 4 години, които отиват директно за пътища, обясни министър Плевнелиев. Ако говорим за борба с корупцията, трябва да има и действия. Сега ще ги разпространява Консорциум, в който влизат Си Банк и ВИП Секюрити като членове. Нямам проблем да спечели който и да е било, ако се спазват правилата. Тази тръжна процедура е не само най-изгодната, но добавя и стойност. Никой по никакъв начин не е знаел кой ще спечели. Същото ще бъде и с магистралата. Изборът на хората е на случаен принцип от три различни министерства и ведомства.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5031 |10.12.2009 Легендарни скиори откриват сезона в Банско . 3| 5569 |10.12.2009 Приоритет стават магистралите, а не енергетиката и жилищата . 9| 5870 |10.12.2009 Иво Прокопиев: На прага сме на голямата криза . 0| 5113 |10.12.2009 НСИ ревизира прогнози на Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads