Реклама / Ads
12| 7648 |02.09.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Шефът на потребителите с женски профил във Фейсбук?

.
Александър Масларски
Каквото и да ви говорят, става дума за пари. Това е заключението на публикация в 19’, свързана с историята около председателите в Комисията за защита на потребителите и причината за сигналите на наследника срещу предшественика.
 

Премиерът мъдро назначи новия само за и.д. Не направо за титуляр. Има защо...
Оказва се, че зад атаките срещу отстранения шеф Лазаров, предприети от и.д.-то Масларски, е възможно да стоят сериозни пари.
Преди време Комисията за защита на потребителите започва преговори с Уникредит Булбанк по многобройни сигнали на клиенти, за да бъдат променени общите условия на банката. Причината е, че те са в разрез с някои норми.
Банката ги променя, но някоя си Валентина Иванова, най-активна между 4 и 9 август, прави потребителите и Комисията на пух и прах, че са посегнали на най-святото – Уникредит, чийто мажоритарен акционер е либийският диктатор Кадафи чрез подчинената му либийска банка и една свързана с нея компания.
Разследване на 19’ сочи, че във Фейсбук снимки на Иванова няма, а профилът й изобилства от фотоси на Масларски. Неговата главна снимка е пред логото на ... Уникредит Булбанк. Апропо, същите фотоси могат да се видят и на неговата стена.
Във Фейсбук високопоставеният държавен чиновник се представя като “Сладичък”, нищо че е побелял мъж на 42 години! Странно наистина. Вчера и двата Фейсбук акаунта естествено бяха заключени.
“Нямам никаква представа дали сегашния и.д. на КЗП е активен в инернет. В интернет всеки е свободен да изрази мнение. Разчитаме на коректно отношение от авторите във всички медии, включително и в интернет." Тя добави, че по въпроса с акциите на Кадафи в банката, нейната информация е за замразяването им, но не и за прехвърляне към преходното правителство.
За да коментира политиката, която смята да провежда, да потвърди или да отхвърли въпросителните около профилите си във Фейсбук и връзката с Уникредит се обърнахме към пиарката на и.д. шефа Масларски – Габриела.
Тя обаче заяви, че не е възможно интервю с него нито лице в лице, нито дори по телефона. Все пак очакваме неговите отговори, защото са важни.
Друг любопитен факт е, че Масларски, който се заканва на всеки, не ще и да чуе за смяна на БСП-аря Иван Бъчваров като главен секретар на управляваното вече от него ведомство.
Ценният червен кадър е брат на Светла Бъчварова, чието име нашумя покрай уволнението й от Селскостопанската академия. Премиерът и земеделският министър Найденов я свалиха от поста, заради установени от Сметната палата нередности. Сред тях бяха изнесените от Маргарита Михнева бизнеси на децата й – племенници на Бъчваров от Комисията за защита на потребителите. Синът на шефката застраховал Академията, докато мама продавала за жълти стотинки земи на олигарси, уличи я тв звездата. Светла Бъчварова бе заместник-министър на два клиенти на съда в земеделието. Това беше времето на наглите заменки и други далаверки. Дали поговорката с каквито се събереш, такъв ставаш важи за нея? Времето ще покаже. Между другото, и Масларски, и Бъчваров са бивши кадри на земеделското министерство в чудните предишни управления.
Най-смешната история обаче е около юридическото образование на Иван Бъчваров. То не просто е дадено от Благоевградския университет, раздал дипломи за правистки на миските Гуркова и Калканджиева, без много–много да се вясват там, но дори и на комисаря.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5726 |21.08.2011 В. Танов: Потребителите, а не ЛУКойл, са истинските данъкоплатци . 2| 5540 |03.11.2010 Променят Закона за кредитите в интерес на потребителите . 11| 6626 |03.11.2010 И потребителите обърнаха гръб на "Стара планина" . 0| 4661 |11.05.2010 Разсроченото плаща развърза ръцете на потребителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads