Реклама / Ads
0| 4972 |15.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Супер контрол на Южното Черноморие

.
Барчетата вече са пълни Източник: piccolo.dir.bg
Териториалната дирекция на НАП Бургас, Областна дирекция на МВР и Комисията за защита на потребителите започват съвместни масови проверки на туристическия бранш по Южното Черноморие.
 
Данъчните ще осъществяват денонощен контрол на туристопотока на бургаското летище, съобщава news.expert.bg
Това стана ясно на съвместна пресконференция дадена от териториалния директор на НАП - Бургас Румен Шарпов, директорът на дирекция „Контрол” в ТД на НАП- Бургас, директорът на ОД на МВР комисар Милен Димитров и началника на териториалната Комисия за защита на потребителите Николай Стойков.

Румен Шарпов съобщи пред журналисти, че Националната приходна агенция от днес разполага с оборудван офис на летище Бургас и ще осъществя контрол там денонощно. Направена е връзка с Гранична полиция и ръководството на Летище – Бургас. Ще бъде проверявана цялата верига на организираните туристически пътувания.

При посрещането на туристите на летището туроператорите ще попълват и предават бланка с отговор на въпросите колко туристи посрещат, с колко автобуси и от кой превозвач ще бъдат извозени и къде ще бъдат настанени. Така в края на летния сезон ще има пълна картина на туристите посетили Южното Черноморие.
Тази съвместна инициатива се провежда за първи път в страната, а Бургаски регион е пилотен по осъществяването на тези проверки, обясни Шарпов.

Решихме да обърнем внимание на това, което най-много ще се развива през това лято по нашия регион – туризмът. Вече разполагаме с договорите и данните на всички туроператори, които имат договори с Летище-Бургас и ще обслужват пристигащите туристи. Имаме списък на всички превозвачи, които ще участват в тяхното извозване. От самите туроператори ще получим данни къде ще бъдат настанявани, което означава, че в края на сезона ние ще имаме една пълна картина за това, което се е случило на територията на НАП- Бургас, обясни той.
Идеята му за тези повсеместни проверки е одобрена от централното ръководство на приходната агенция. Сега проверките започват в Бургас, а след това ще бъдат обхванати и другите летища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5001 |09.06.2010 Затягат контрола върху сделките с държавни имоти . 0| 5739 |18.05.2010 Строг контрол за гръцките домати . 0| 4910 |10.05.2010 EП настоява за по-стриктен контрол над еврофондовете . 3| 5671 |28.04.2010 С. Дянков: Концентрация на държавни средства в 3 банки? Повече контрол!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads