Реклама / Ads
1| 4925 |02.01.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Търговският регистър тръгва днес от трети опит

.
Днес започва работа Единният търговския регистър. Стартът бе отлаган вече два пъти заради проблеми с Агенцията по вписванията. Днес трябва да тръгне, обещава зам.-шефът на агенцията Даниела Митева.
 

Агенцията има представителства в 27 града в страната. Как да се свържете с тях, може да разберете в сайта на агенцията www.registryagency.bg. Служителите в нея имат готовност да приемат заявления и на хартиен носител.

Според изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Емил Станков създаването на регистъра е от изключително значение за страната, защото се създава единна централизирана информационна система, която има много предимства. Основните сред тях са прозрачността и бързината при регистрацията. Отнема се възможността за регистрация на фирми фантоми, а досега такива регистрирани дружества ще се заличат.

Процедурата по регистрация на фирма в Търговския регистър по електронен път отнема 6-7 минути и се извършва на адрес www.brra.bg. Там подробно са описани възможностите за подаване на заявление - за първоначално вписване, за промяна на обстоятелствата, или за пререгистрация. Генерира се входящ номер, който отбелязва година, месец, дата, час, минута и секунда, като всяка секунда може да бъде генериран само един номер и по този начин не може да има дублиране на номера. Всички генерирани входящи номера се подреждат в "опашка" и на случаен принцип се разпределят на длъжностните лица по регистрация.
Когато представител на едно дружество отиде в Агенцията по вписванията да се пререгистрира, от масивите на агенцията се проверява дали името вече съществува. Ако има съвпадение с още 2 дружества например, се изпраща писмо на всички дружества, с което се уведомяват за съвпадения на имената. В двумесечен срок те трябва да променят имената си, а ако това не стане, се добавя градът, в който е регистрирано дружеството. Има списък със съвпадащите имена, който е качен в сайта на агенцията. Там дружествата могат да проверят дали има съвпадения с тяхното име. Списъкът е направен на базата на данните от Висшия съдебен съвет към 14 декември 2007 г. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5193 |27.12.2007 Пампорово препълнен за празниците . 0| 7338 |25.12.2007 Празнуваме Коледа у дома, за Нова година хващаме пътя . 10| 10334 |21.12.2007 Пищен коледен купон вдигнаха туристическите босове . 0| 6324 |19.12.2007 Общият устройствен план на Поморие бил незаконен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads