Реклама / Ads
1| 5148 |13.09.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Варненската плажна ивица ще лъсне срещу 2 млн. лв.

.
Вторият етап от ремонтните и реновационните дейности на крайбрежната ивица, концесионирана от "Алея Първа" ЕАД започва през октомври. Инвестицията в облагородяването на варненската плажова ивица и крайбрежната алея ще бъде 2 милиона лева.
 

 

Облагородяването трябва да приключи в края на април 2008 г. Нова визия ще придобие алеята в частта от рибарския плаж до спирка "Почивка", където ще бъдат обособени пешеходна зона и паркоместа от страната на морето. Това съобщи търговският пълномощник на концесионера Андрей Василев, предава Expert.

Обособяването на паркингите, които ще се ползват безплатно ще осигури места за около 120 коли. Ще продължат ремонтите и в частта от южния плаж до подхода на спирка "Почивка".

Преасфалтирана ще бъде цялата алея. Предвижда се подмяна на осветлението и разширяване на тротоарите. По настояване на инициативен комитет през сезон 2008 ще бъде възстановен и Евиния плаж.

В инвестиционните намерения е включен още ремонт на съществуващата канализация. Ще продължи и санирането на Централни бани, на които ще бъде направена и реставрация.

Предвижда се изграждането и на канално-помпена станция, за която ще се отделят допълнителни средства извън двата милиона. Тя ще бъде реализирана в частта между спирка "Почивка" и бившата дискотека "Зона".

mar.jpg
 снимки Вяра Йовева

Проектът за съоръжението вече е започнат, а документи за разрешение за строеж са подадени в МРРБ. Реализацията на проекта ще стартира веднага щом Министерството издаде съответните разрешителни. От края на следващия сезон започва и преместването на заведенията от централния плаж.

В момента тяхното преместване се обезпечава с инженерната инфраструктура, правят се канализация и трафопостове. На преден план е идеята варненският плаж да спечели екологичното отличие Син флаг, съобщи Василев.

Това ще се случи когато бъде разрешен проблемът с пречиствателната станция. По думите на Василев общината е готова да стартира изграждането на съоръжението, а необходимите средства са отпуснати от МРРБ.

Проблемът са 200 квадратни метра, за които трябва да се учреди право на строеж, коментира търговския пълномощник. Той уточни, че отчетените хронични замърсявани на южния плаж през този сезон са нанесли 50 % загуби, на ползвателите на ивицата. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6659 |24.08.2007 Създава се изкуствена атака срещу туризма в Слънчев бряг . 0| 5355 |21.04.2007 Асове в туризма срещу браншово обединение на Георги Гергов, правят нова среща . 0| 5428 |21.04.2007 Асове в туризма срещу браншово обединение на Георги Гергов, правят нова среща . 0| 5311 |17.05.2007 Хотелиери скочиха срещу бараките на Златните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads