Реклама / Ads
12| 13025 |27.05.2018 ГЛАСЪТ

Каръци сме като Гагарин - летим, летим и се приземяваме все в Съветския съюз

.
Мечтаният полет...
Има само един шанс втора атомна да се случи и това е, ако я издигнат на река Перловец (наричана днес Перловска река) в София. До самия Орлов мост. Там сме посрещали руските войски, германските войски, след това съветските.
 

Ако ген. Решетников докара следващия път 53-а зенитна ракетна бригада от родината си, пак ще сме там с букети в ръка… Защо точно зенитната бригада? За да ни освободи от натовско и европейско иго. И да пази Паметника на съветската армия от художници на графити. Както и  да подкрепи с мирни средства феновете на втора атомна от противниците на втора атомна. Вече знаем: успеваемостта на ракета „Бук“ достигна 298 загинали в пътнически Боинг 777 над Украйна… Това има значение.

Да погледнем плюсовите на този иновативен проект. Според организаторите на европредседателството, те са се представили толкова невероятно, че се очакват бисове. Това означава още пари за усвояване, гости, срещи на върха, Западните Балкани и те ще дойдат пак, обилни вечери с традиционния български трюфел, нощни купони, кълки на пилони и прочие важни и мащабни мероприятия. Представете си към този списък романтична нощна разходка край започналия да издига гордо снага АЕЦ „Перловец“! Къде сте поети да възпеете…

 

И възторг в този час

като кипнал талаз

в гърдите

прелива и бий.

На трудното дните

спомни! -

Светлините пред нас

ги запалихме

        ний!

(Пеньо Пенев)

 

Нещо от този род.

 

За повече шик, на Юнкер, Меркел, Туск и останалите може да им раздадат противогази. През тях да видят автентичната атмосфера на братска дружба, царяща на обекта: руски инженери отпиват спирт от манерка, китайски ядрени физици хапват ориз направо на строежа, а френски конструктори свалят мацки от счетоводството с неустоимото „Всички парле ву франсе (по Бойко Борисов). Сплотено интернационално семейство, за което нашият пръв държавен и партиен ръководител мечтае през третия (започнат) мандат. Както е казал Дон Корлеоне: Човек, който не прекарва време със семейството, не е истински човек. Боци, наречен така лирично от Ивайло Нойзи Цветков (дано не се обиди благородния Буцефал), е строителят на нова България. България с малко „б“– да пасва на мишата душевност на мишките-хора с малка правда и малки… - допишете каквото ви хрумне. Може и мечти, но едва ли ще е вярно.

 

АЕЦ „Перловец“ в София ще даде и творчески тласък в работата на прокуратурата. Защо да се крадат милиони за нещо, което се мъдри нейде в Белене, когато това може да става тук, в София. Държавното обвинение ще може без да харчи пари за командировъчни, да преследва крадците на пирони и торби с цимент, например. В същото време, рамо до рамо с КПКОНПИ, МВР, ДАНС и НАП, ще преследва националните предатели, дръзнали да хвърлят кал по вдъхновителите на АЕЦ-а. Съединението прави силата, ще остарее и ще отмре. Ще се роди „Съединението прави… късо съединение“, щото ток ще има в изобилие. И никой няма да се чуди, кой аджеба, стои зад аеца, щото всичко ще е осветено. Не като с ЧЕЗ.

 

Освен другите предимства има и едно важно екологично. На Орлов мост въздухът е гъст и цветен, така че каквато й авария да стане в централата, няма да направи впечатление. Никакъв цезий-137 няма да уплаши столичани. От рентгените със сигурност ще светнем като крушки, общината ще спести пари от уличните лампи, които ще вложи в ГЕРБ, за да управлява партията вечно и народецът да си живее царски.

 

Зелените човечета да го духат.

 

Идеята си струва, не е подигравка. Подигравки нашият Талейран не го ловят.

Какво имаме дотук? Първата копка на АЕЦ „Белене“ през 70-те години, а до днес нищо не се е променило. Хиляди тонове бетон, техника в кашони, пенсионирани военни и милиционери за охрана, милиарди неустойки, други милиарди „усвоени“ от „неизвестен извършител“...  Премествайки строежа на два века в столицата, той ще е виден за половин България – тя вече е там и вдига цените на имотите. 

 

Премиерът Борисов днес говори за ренесанс на АЕЦ-а. За 9 години това е 93-то негово мнение. Извиси ли снага „Перловец“ на Орлов мост, ще изнася сценките на открито, а множеството ще му се любува и ще скандира откъси от класическото произведение на Мадам В „Да погледнеш в очите на папата“. Той погледнал, а тя видяла това. Чудо, по-значимо от това с пастирчетата от Фатима… Ах, Мадам, вижте тоз салам, той е вкусен и голям…

 

Нататък.

Президентът Румен Радев в Сочи и Москва също отвори темата. Било пробив, - каза и пожела успех. Заговори и за „Български поток“. После се върна. Едно от предимствата на официалните визити.

 

Сега Борисов ще лети за Русия. Дни след мача в Киев, където се радваше как „белия балет“ потроши Салех... 53-а ракетна бригада… Шегувам се. Борисов е спокоен – за съня му се грижи ген. Решетников. Същият, когото любима на Боц групировка кани и издържа, но хитро приписва на Корнелия и „Дондуков“ 2… А външната на Борисов – Захариева (спокойно я бъркайте с говорителката на руското външно Захарова), рече, че шефът й ще е при Путин по отделен план. Отделен, отделен – колко да е отделен. Руските медии се ебават с нас по повод аеца: Курица не птица, Болгария - не заграница. Схванах намека. Нямаше как да стане по-лошо, затова стана по-добре. Дано Кафка е имал предвид нас. Ама надали…   

 

Българите нямат чувство за хумор. Разделят се на „за“ и „анти“ втората атомна и се дърлят, сякаш нещо зависи от тях. Търкат талончетата и хич не ги интересува кой и как ще отмъкне още милиарди. Народ с чувство за хумор щеше да изпрати Борисов във Врачанската или Ловешката болница, например – там да му лекуват менискуса след някое мачле. По магистрала „Хемус“ щяха да го изпратят и не с кола на НСО. С 20-годишна линейка. Тогава Великият Кормчия можеше и да помоли главният прокурор да спре за малко пребоядисването на „зебрите“ и да погледне към големите акули в здравеопазването. Тези, дето не са с бели престилки, а са в техния – на тримата едрокалибрени - кръг. И които точат лиги покрай втората АЕЦ.

 

Заговорих сериозно. Не издържах. Прокурор Иван Гешев ще вземе мерки. Той знае как и какви.

 

Такива работи.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

П.П. Френски комик Мишел Колучи-Колюш преди години се пошегувал за това кой е най-големият карък в историята. Според него това е космонавтът Юри Гагарин. "Излетял от Съветския съюз, направил няколко обиколко на Земята и се приземил ...  отново Съветския съюз..." . Та и ние.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 30493 |01.03.2018 Гинка предаде четата като скочи на Корнелия за Техноимпекс, а не на Цветелина за СИБанк . 7| 13535 |29.12.2017 Обещанията за Банско са като на онзи циганин каруцата и конете за младоженците . 9| 14010 |05.09.2017 Валери Симеонов като тайфуна „Гинка”- само фучи и вдига пушилка . 10| 18263 |02.05.2017 Цацаров като Пилат Понтийски в „ЦУМ-гейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads