Реклама / Ads
35| 12817 |22.06.2023 ГЛАСЪТ

Има ли фашисти в СЕМ и „Възраждане“? И ако да, защо не, щом Путин отглежда такива?

.
Руски фашисти
Нещата винаги стават по-ясни и достъпни, когато се дават конкретни примери и се разказват истински истории. Това, което е описано в този текст са факти без редакторска намеса. Което разбира се няма да спре троловете да заслужат тяхното възнаграждение, но и това е доказателство за казаното.
 

Дима, чуваш ли ме? Пусни го, моля“, – с тези думи по време на речта си на Петербургския икономически форум Владимир Путин помоли своя прессекретар Дмитрий Песков да включи видео от предаването „Вести недели“ на Дмитрий Киселов. Ставаше дума за зверствата на Степан Бандера по време на Втората световна война. Необходимостта всички присъстващи да гледат тези кадри Путин обясни, че видеото ще отговори на въпросите за смисъла на настоящата война с Украйна.

„Това е Бандера и неговите поддръжници, това са онези, които днес са героите на Украйна. Това са тези, които днес украинските власти защитават. Трябва да се борим с това. Русия е най-засегнатата страна в борбата срещу нацизма, с най-много жертви. Никога няма да забравим това. Имаме пълното право да смятаме, че задачата за денацификация в Украйна е една от ключовите“, каза президентът. 

 

Статистиката от ВСВ опровергава Путин: Съветският съюз е на трето място по брой на жертви на глава от населението. Преди него са Полша и Югославия. Освен това жертвите на сталинските репресии са повече от жертвите във войната с Хитлер…
Ще стане дума за тази мрачна статистика…

 

***

Според теорията за превантивно нападение на нацистка Германия срещу СССР, Германия напада СССР през 1941 г., за да се защити от потенциална заплаха от Съветския съюз. Изявлението за превантивния характер на агресията на Германия се използва активно в пропагандата на Имперското министерство на пропагандата на нацистка Германия. Много историци също смятат, че самият Хитлер, подобно на много високопоставени германски военни, искрено е вярвал във готвеното от Москва нападение скрещу Германия. Нов тласък за развитие тезата получава в началото на 90-те години след публикуването на книгата на Виктор Суворов „Ледоразбивач“, която критиката определя като „народно-исторически“ жанр. Суворов твърди, че заплахата от нападение на СССР срещу Германия не е потенциална, а съвсем реална и дори твърди, че тази операция се е наричала „Гръмотевична буря“.

 

В обявяването на война, обявено на 22 юни 1941 г. от германския посланик в СССР Вернер фон дер Шуленбург, отговорността за избухването на военните действия е на СССР. В него се казва, че съветското правителство „съсредоточава всички свои войски на германската граница в пълна бойна готовност. По този начин съветското правителство е нарушило договорите с Германия и възнамерява да атакува Германия в гръб, докато тя се бори за своето съществуване. Следователно фюрерът нареди на германските въоръжени сили да се изправят срещу тази заплаха с всички средства, с които разполагат."

 

СССР е обвинен също в провеждане на подривна политика и подкрепа на антигермански сили в окупираните от Германия страни. Веднага след избухването на войната нацистката пропаганда започва да разпространява информация, че инвазията е била „превантивна специална акция“.

Голямо внимание на темата посвещава фелдмаршал на Вермахта Ерих фон Манщайн в своите мемоари. Той твърди, че не нацистка Германия, а СССР е виновен за започването на войната.

Сега звучи нелепо, но тогава?

 

***

Малко по-рано, през септември 1939 г. западната част на Полша е окупирана от Хитлер, докато източната част – от Съветския съюз. Сталин нарича това „освободителна кампания на Червената армия, с цел да обедини Полша и страните от Прибалтика, както и Финландия с братското семейство на съветските народи“. И ето го резултата: Москва се явява полноправна страна в започването на Втората световна война.

 

Фактите: СССР два пъти за 3 години напада Финландия, а през 1939-1940 г. насилствено присъединява Литва, Латвия и Естония към СССР.

 

***

Въпросът за оценката на броя на жертвите на комунистическия терор е един от най-болезнените и неотложни в новата руска история. От края на 50-те години на миналия век различни автори, базирайки се на различни методи на преброяване, дават различен брой загинали в сталинските репресии и лагери. В масовото съзнание е фиксирана цифрата, цитирана от Александър Солженицин в „Архипелаг ГУЛАГ“ – 60 милиона души за периода 1918-1956 г.

След откриването на част от архивните данни в началото на 90-те години стана възможно обективното изследване на мащаба на репресиите.

Трудът на историците Никита Охотин и Арсений Рогински „За мащабите на политическите репресии в СССР при Сталин: 1921–1953 г.“ е едно от най-авторитетните изследвания по тази тема. Там се говори за 25 до 35 милиона. Но ако се прибавят и жертвите на гладомора, различните бунтове, гражданската война и ВОВ жертвите надминават 100 милиона. Помислете: Как би изглеждало видео за зверствата на сталинския режим, ако Путин бе помолил Дима да пусне такова пред Санктпетербургския икономически форум?

 

***

Вече споменахме, че Путин показал какви ги е вършил Степан Бандера. Затова трябвало да се води сега тази кървава война.

Само че профашистките партии в Русия са 53 – по официалната статистика на Министерство на правосъдието. Между тях: „Велика Русия“, „Северно Братство“, Етническо национално обединение, „Рассвет“, Руска национална партия, Другата Русия, Гвардия Христа и др. (източник: wordpress.com)

 

***

Степан Андреевич Бандера е украински политически деец, идеолог на украинското националистическо движение на ХХ век. Председател е на Организацията на украинските националисти (ОУН). На 30 юни 1941 г. в Лвов ръководството на организацията провъзгласява възстановяването на Украинската държава. Това е опит да постави Третия райх пред свършен факт и да го принуди да признае украинската борба. Обаче Хитлер разпорежда ликвидирането на този „заговор на украинските самостийники“. Немците арестуват Бандера и го хвърлят в концлагера Заксенхаузен, където остава до декември 1944 г. След това той е освободен заедно с няколко други висши членове на ОУН, на които е предложено да присъединят към немските сили като съюзници на Германия. Степан Бандера отхвърля предложението.

Това казва Уикипедия.

 

***

И така, какви още доказателства са нужни, за да схване всяко нормално същество за каква пропаганда от страна на Путин става дума? Какви други аргументи още са необходими, за да се докаже, че съвременна Русия е Четвъртият райх?! Не знаем какво е в главите на яростните путинофили в България, но усещането да се пазим далеч от такава Русия, е почти физическо.

Как може държава, която се смята за победителка над фашизма, да възроди точно тази чума? И да се опитва да обвинява други за това!

 

Провокативен е въпросът в заглавието дали има фашисти в регулаторния медиен орган СЕМ и в партия „Възраждане“. Отговорът ще е твърдо „Нье“, но всеки може да си мисли друго.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10481 |14.06.2023 Новите центуриони: Москва и масони надничат зад политическия проект на Радев. Кога, кой и защо? . 11| 8028 |13.06.2023 Среща ли се ”Възраждане” с германски фашисти? . 40| 16300 |18.05.2023 Дулово срещу Хаджидимово: Защо, бе, Бойко, защо не каза на Дьеси за Иван? Войни в ГЕРБ като в „Ергена“ . 23| 15456 |03.05.2023 Било ли е семейството на Гешев с него по време на взрива? Кой и защо пласира неистини?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads