Реклама / Ads
14| 18796 |02.04.2020 ГЛАСЪТ

Избиване на вредните врабчета

.
Нежелано врабче...
Световната здравна организация препоръчва информацията към населението за коронавируса да не надвишава 15 минути на ден. Предозирането води до стресиране и объркване на гражданите. Мнението е на световни експерти. Университетът „Джонс Хопкинс“ допуска времето за обсъждане на пандемията да е до 20 минути на ден. Така се избягва натиска върху човешката психика.
 

На 02.04.20 г. в България темата за COVID-19 г. в големите телевизии е заела времето от 07,00 часа до 10,30 часа. 210 минути. Вместо препоръчителните 15 от СЗО… До края на деня, включително в късните новини, както е по програма, коронавируса ще е червена нишка в предавания и пресконференции на щаба и министри – още 240-300 минути. Плюс онези 210 от сутринта – това прави над 500 минути. Зомбирането изглежда гарантирано.





Социалният министър Деница Сачева и образователният Красимир Вълчев дадоха пресконференция в продължение на повече от час и 20 минути… Това, което казаха, спокойно може да бъде изпратено по електронен път до медиите. Хем ще се избегне скупчването на много хора на едно място. Ще се избегнат и част от неадекватните въпроси, които неизменно се задават от една-две медии.

 

Постоянната изява на министри изглежда съгласувана и разпоредена. Сякаш идеята е населението да бъде смачкано от тоновете невесели данни и да се примири с ескалиращите ограничения.

 

Това ли е целта? Поведението на щабове, политици и управленци все повече навежда на подобна мисъл. Повтарят и повтарят едно и също, за да се внуши, те и само те казват истината. Не ги интересува, многоговоренето е един от сигурните признаци за лъжене. Те изповядват друга максима, че една лъжа повторена много пъти, се възприема накрая като истина. Знаем чия е тази мисъл...





Всички решения и действия на властта са перфектни. Непрестанното и безцеремонно натрапване на това напомня маоистката пропаганда от времето на „културната революция“. Тогава в Поднебесната империя, насърчавани от партията тълпи, избивали врабчетата, защото кълвяли реколтата…Достатъчно е да си спомните историята на китайския врабец У Фу, което на китайски ще рече Юнашката фланелка, в "Ние, врабчетата" на Радичков, за да си обясните някои неща, случващи се в момента. Крясъците на тълпите Мао, Мао, Мао и преследването на лошите...

 

Целта на управляващи у нас (сегашни и предишни) е да задушат всяка мисъл и съмнение, че други могат да свършат същата работа по-добре от тях. За по-сигурно вредните врабчета са поверени на грижите на прокуратурата и структурите, готови да репресират, които действат в режим на неограничени правомощия. Защото главната цел на Главното управление на държавата е ликвидация на гадните врабчета.

На добрите пилета ще им дадат трохички. Ястребите ще им ги отпуснат като кредит…

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 34516 |21.03.2018 Защо откраднати 16 млрд не са новина, а умрял носорог и врабчета са . 15| 17258 |09.09.2010 Новият ДДС в туризма – избиване на риба с ток . 0| 6384 |18.03.2007 Избиването на българи продължава с невиждан успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads