Реклама / Ads
24| 24619 |01.07.2020 ГЛАСЪТ

Мускули срещу мозъка. Маринов и Иванов трябва да се разкарат от МВР веднага

.
Гигантите на мисълта Маринов и Иванов Източник: БГНЕС
В организиран от пресслужбата на МС репортаж, премиерът Борисов дава указания в своя кабинет на вътрешния министър Маринов след арестите на шефове от ГДБОП. Така е редно, защото министър-председателят отговаря за МВР. Борисов е свикнал с камерите и играе своята роля без проблем. Маринов е слаб актьор. Успя да свърже изречение, че е разпоредил да се „направи анализ на работата на ГДБОП“.
 

Нечувано! Той е разпоредил „да се направи анализ“ – направо гениално! Досега такъв очевидно не е правен. Що да анализират. Карат я кой както знае и по интереси.

 

Но какво да очакваме от министър, за който от години се говори, че е работил за висаджийския бос Мето Илиенски. Информацията не е опровергана. Преди дни се оказа, че брат му пък е шофьор на скандалния Петьо Петров, известен и като Петьо Еврото, бивш шеф на Столичното следствие, а сега важен играч в мафиотска схема за кадруване в магистратурата и близък на Делян Пеевски. Разкритията направи бизнесменът Илия Златанов в драматичен разказ за рекет, изнудване и превземане на бизнес чрез Еврото и ресторант „Осемте джуджета“.






В професионалната си биография Маринов е участвал в разкриване на открадната кола до битака в София – едни цигани я свили от други цигани. Участвал е в „укротяването“ на протестиращите пред парламента през 1996 г. и срещу студентската стачка в началото на 90-те. Як е, пада си по фитнеса. Такъв човек ръководи МВР…

 

Главният секретар Ивайло Иванов (някои го наричат „Каручката“, било родов прякор…) също идва от охранителна полиция и не е виждал жив бандит, както се изразяват служители на МВР. С обръсната глава, досущ като главния прокурор Иван Гешев, след когото подтичва в обиколките из страната.

 

Това, което се твърди, че се е случило в ГДБОП, звучи крайно неубедително. Все повече мирише на скалъпена акция с цел разчистване на сметки и превземане на много важна структура в МВР от определен кръг.

 

Ивайло Спиридонов шеф на ГДБОП подаде оставка. Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев също си тръгна. Главните отговорници – Маринов и Иванов се пудрят пред камерите и микрофоните – ни лук яли, ни лук мирисали…

 

Това е нивото. Това е МВР днес. Искате доверие? Тогава с управлението на системата да се заемат професионалисти. Тези не са. Мускули и мозък нямат пряка връзка. Често нямат никаква…






И да не се обиждат всички служители, достатъчно са унизени от това ръководство, а и от държавното. Не са медиите виновни, нито гражданите. Досега синдикатите във ведомството реагират единствено за материални искания. Очевидно към управленската немощ и глупост нямат нищо против. Само че това засяга не само тях, а всички българи, защото некадърността не дава сигурност.

 

Фрог нюз

 

П.П. Младен Маринов и Ивайло Иванов знаят какво и как е скалъпено, за да бъде ударена ГДБОП. Ако вярват, че щом Иван Гешев участва, всичко ще мине по мед и масло – жестоко се лъжат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 101622 |07.02.2019 Разкрита е супертайната за посещението на Цацаров и Маринов в Дубай . 12| 12631 |05.02.2019 Цацаров и Маринов по пътя на пеевските цигари или на папа Франциск . 12| 11549 |18.09.2018 След Снупи* и Младен Маринов със звезда в Алеята на славата в Холивуд . 28| 28846 |10.09.2018 Маринов министър, всички ликуват!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads