Реклама / Ads
16| 13973 |31.03.2009 ГЛАСЪТ

Обама - Първанов или Обама – Станишев

.
Барак Обама
Странно медийно поведение демонстрират българските институции. В понеделник вестници написаха: „Обама обсъжда с Първанов цивилизациите в Истанбул”.
 
Голямото обсъждане щяло да е край Босфора на 6 и 7 април 2009 г.
Програмата на Барак Обама бе оповестена още на 20 март. Така е прието в САЩ – нещата да са ясни. Всичко е описано в официалния сайт на Белия дом.
Така е там. Тук е по-различно.
Миналата вечер по БНТ обявиха, че премиерът Сергей Станишев ще се види с Обама в Истанбул. Същото написаха и някои вестници във вторник. Странна работа, май на Барак Обама нашият протокол му готви изненада от типа две в едно: среща и с Георги Първанов, и със Сергей Станишев.
Ако приемем, че и двете информации, тиражирани от български медии са верни, излиза, че Станишев не знае, че Първанов ще пътува за Турция и обратно. Ако питате мен, напълно е възможно. Защото премиерът е зает с предизборни дебати и круизи на славата, а Първанов с други държавни дела. Нещо като разделно хранене, което, знае се, е здравословно. Но защо да се главоболим, като можем да надникнем в сайтовете на нашите институции и да си спестим терзанията. Ето какво пише в сайта на президента: „В понеделник, 30 март 2009 г., президентът Георги Първанов ще участва в тържество по случай сто години от създаването на Работническия рудничарски съюз в България.” И още: „Президентът Георги Първанов проведе днес работна среща, посветена на проблемите на децата, на която присъстваха представители на държавни органи и местни власти, неправителствени организации, специализирани институции за деца в неравностойно положение, представители на бизнеса и медийни партньори.” В директорията за международна дейност пък четем: „Георги Първанов се срещна с Арунас Валинскас, председател на Сейма на Литва”. Датата е 17.03.2009, 17:00 часа. Оттогава насетне българският президент не е имал международна дейност, която да е отразена.
В сайта на правителството: Успехът на България е ярък пример, който другите да следват, се казва в поздравление на американския президента до премиера Сергей Станишев – заглавие. Текстът е: В поздравително писмо до премиера Сергей Станишев американският президент Барак Обама поднася най-искрените си поздравления към хората в България по повод петата годишнина от приемането на страната ни в НАТО. Той подчертава, че САЩ са горди да застанат рамо до рамо с България като съюзници и приятели в изграждането на постиженията на НАТО за повишаване на сигурността и просперитета на нашите нации. Нито дума за Босфора, Обама и срещи в Цариград.
А Барак е написал на Сергей, защото не е знаел, че ще се видят в Истанбул. Ето това се казва затегнато информационно кранче. Никакъв теч! И правилно, защото зачестиха отвличанията напоследък и трябва да се проявява бдителност Вържи попа да е мирно селото, казва народа. Сиреч, пусни кьорфишек в медиите, та да се чудят професионалните вредители, как да оцелеят в кризата. Нещата обаче могат и да се объркат, ако пресцентровете на „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 тръгнат да си изясняват ситуацията. Фолкзвездите Ивена и Габриела показаха как стават тези работи по нашите ширини. Стигне ли се дотам, поканата на първите ни държавници във ВИП Брадър им е вързана в кърпа. Хем ще си лъснат имиджа, хем хапване, пийване, лафчета, чупки в кръста и всичко това в помощ на децата в социални домове. Ние пък възхитени ще пращаме sms-и до отмала.

Севт ІІІ
Тракийски цар


P.S. По мое време такова нещо не можеше да се случи. Където трябваше да се кръцне лента на нов римски път, минерални бани или дионисиеви тържества – отивах аз. Ако предстояха някакви кървави сражения - изпращах военначалници с огнени колесници и бели коне като сняг. Виждали сте сценките по стените на някои оцелели тракийски могили. Така де, не можех да огрея навсякъде. Пък и давах възможност на кадърните да се докажат, а ако загинеха ги изпращахме с почести. Не бях някой неблагодарник...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 10355 |17.12.2008 Първанов полага венец на мавзолея на диктатора Туркменбаши . 65| 10937 |04.12.2008 Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева . 48| 7879 |09.11.2008 Харесвам Барак Обама, но вярвам на Теди Москов . 71| 11538 |03.10.2008 Кого се опитва да финтира Първанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads