Реклама / Ads
28| 16248 |21.10.2020 ГЛАСЪТ

Последният виц: Борисов разпоредил проверка на ДАНС за „Радевия случай“

.
Борисов и Радев Източник: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов възложил на Държавна агенция ”Национална сигурност” и Държавна агенция ”Разузнаване” да проверят кои са ”доброжелателите” от България, за които президентът Румен Радев твърди, че са представили зад гърба му в Талин информация за контакта му със заразения с коронавирус командващ ВВС ген. Димитър Петров.
 

Заради тези действия бе прекъсната официалната визита на Румен Радев в Естония, където той бе да поеме председателството на инициативата "Три морета". Междувременно стана ясно, че за два дни два теста на президента Радев са отрицателни. За пет дни са му направени три теста – всичките отрицателни.

 

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да елиминират действията на правителството и на президента, какви са тези конспиративни теории и кой в България би искал да попречи на нещо, което е толкова важно за България", каза премиерът Борисов. После добави: "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем". Накрая подчерта, че не трябва да има спекулации по темата.

 

Спекулира обаче самият той. Който познава Борисов и неговите привички като премиер, знае, че всяка сутрин още към 7,00 часа, а понякога и по-рано, шефовете на МВР и службите му докладват не само официалните сводки, но и разширена информация по задачи, които той е възложил. Само на Пеевски същите хора докладват по същия начин. Неофициално, разбира се.

 

Борисов често се хвали, че е информиран за всичко, което става у нас. Сигурно е така. Друг е въпросът, дали информацията, която му се декламира не е минала през цензурата на определени задкулисни кръгове. Но това е друга тема.

 

Службите не правят нищо, което не е заповядано или не е минало през Борисов. Дори започналите проверки на ДАНС и НАП на рекламните договори на телевизия Евроком са били докладвани на премиера. Всички мерки срещу неудобните медии, журналисти и граждански активисти също са разпореждани и одобрявани на най-високо ниво. Следенето и послушването на някои политици - също. Да не говорим за действия, свързани с президента Румен Радев, когото Борисов не може да диша. Кой е този служител от ДАНС или разузнаването, който ще предприеме солова акция да изпраща фалшива информация в Талин, където е държавния глава? Направо си рита трудовата книжка… Такова нещо може да бъде наредено само от най-високо място.

 

Проверката, разпоредена от Борисов, е Пунта Мара, както обича да се изразява той. Ще се докладва нещо овъртяно, от което нищо да не се разбира и случаят ще бъде приключен. Целта и сега е ясна: Радев да бъде вкаран в некомфортна ситуация, да се прекъсне посещението му, а после премиерът да се изяви като онзи, който въздава справедливост. Да е ясно кой кара влака. Толкова е тъпо и прозрачно, че дори не е смешно.

 

Но може да ни изненадат и с неочаквано разкритие: Радев сам е измислил сюжета с коронавируса, за да обвини изпълнителната власт. Щом праща дронове да следят Борисов и „хубава госпожа“ да го снима гол в спалнята до чекмедже пълно с пачки евро, злато и пистолет, що да не сътвори и такава случка… Алиса в страната на... абсурдите".

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 29690 |19.10.2020 Доказано*! Кремъл, Божков и Сорос плащат на социолози да режат рейтинга на Борисов . 41| 10712 |19.10.2020 Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден? . 20| 15765 |15.10.2020 Г-жо Караянчева, по вашата логика излиза, че Борисов е най-големият лицемер . 43| 11853 |12.10.2020 ВМРО да пита Борисов за Македония, а не да кряка срещу ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads