Реклама / Ads
21| 22296 |15.07.2019 ГЛАСЪТ

Позор! Превратът във военното разузнаване е в ход, Пеевски командва, държавата мълчи

.
Превратът в служба „Военна информация“ е на път да успее. Заместник началникът на военното разузнаване Янко Златанов, вече е одобрен на най-високо ниво в правителството за нов шеф на службата, която преди седмица попадна под ударите на прокуратурата. Това става под натиск от кръг в ДПС, добил публичност като моделът #Кой, заявиха пред Фрог нюз лица, близки до службата и запознати с казуса.
 

Според тях вече са предприети мерки и в командването на НАТО в Брюксел са известени за случващото се в София. В пакта са известени също, че военният министър Красимир Каракачанов, лидер на националистическата ВМРО, вероятно е влязал с колаборация с ДПС, за да се осъществи овладяването на службата. Самият факт, че Каракачанов не реагира при обвиненията, отправени към сегашния и бившия шеф на военното разузнаване е доказателство за това. 504 допуска за класифицирана информация били издадени незаконно, обяви прокуратурата. И допълни, че сигналът е подаден от ДАНС. Започнало разследване за настъпили вреди за националната сигурност и евентуални финансови нарушения. Ако по този начин някой бе влязъл в Разузнавателното управление на Американската армия, щеше да бъде арестуван или дори нещо по-лошо щеше да му се случи, коментират запознати с тайните служби на партньорски държави.





Това е абсурдно! Допуските са издавани от висш служител, който има право да го прави. Освен това са издадени на хора от службата, така че нищо не е могло да "изтече", камо ли да има вреди за държавата, категорични са спецовете. Целта е подмяна на ръководството и овладяване от съмнителен политически кръг. Те са омерзени от действията, предприети към една от най-секретните и независими до този момент от политически интереси служба.

 

Превратът, защото това е истински преврат - нагъл и брутален, - е  дирижиран от външна служба, която десетилетия е определяла политиката ни в тази област. Оттам не просто се намесват във вътрешните ни работи, но и диктуват какво да се прави с някои от най-тайните структури, смятат още източниците ни, .

 

Намесата на ДАНС е вмешателство на една служба в работата на друга, което е нонсенс като действие по цял свят. Тук се прави в услуга на мафиотизиран кръг, не крият разочарованието си експертите. Те са изумени от мълчанието на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.





Според тях процесът на превземане на службата започнал още след освобождаването на Йордан Бакалов като неин шеф преди три години. След това започнали попълзновенията, а през 2018 г. се стигнало до назначаването на Янко Златанов за зам.-шеф на службата. Той бил кадър на полицията, след това работил в ДАНС и оттам спуснат в СВИ. Такова „спускане“ с аргумента, че ще отговаря за сигурността, е пълен абсурд. Освен това за него се говорело, че се е срещал неведнъж с депутата-олигарх от ДПС Делян Пеевски. Дори да става въпрос за слухове, самият факт, че ги има в публичното пространство, значи, че има някакво основания за тях, коментират нашите източници. Според тях било очевидно, че Пеевски стои зад атаките, с активното съдействие на ДАНС и прокуратурата, но всички си затваряли очите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 21505 |10.07.2019 Мутро атаката срещу военното разузнаване е удар срещу България и НАТО . 21| 27293 |27.07.2017 50 от НСО, ДАНС и частни гардове да вардят Д.П. е национален позор! . 0| 9215 |16.07.2016 Превратът в Турция. Хронология на събитията . 59| 31188 |05.12.2015 ПОЗОР! Тунелът край Кресна 14 пъти по-скъп от шампиона Лердал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads