Реклама / Ads
17| 18233 |16.10.2019 ГЛАСЪТ

Целуващият се с Боби, се изрепчил на президента Радев, че казал очевидното

.
Дойде ли краят на целувките...
Спор(т)ният министър Красен Кралев се хвърлил в атака срещу президента Румен Радев по темата за футбола. Държавният глава бил некомпетентен по „жизненоважни теми от обществения живот“. По-рано днес Радев коментира скандалния и срамен мач на националния ни отбор по футбол с англичаните.
 

Скандалът включва не само безобразната игра на нашите, но и някои прояви на расизъм от агитка в черно, която демонстрираше нацисткия поздрав. И Радев заяви по повод случилото се, че „българския футбол е огледало на състоянието на държавата“. Е, и? Тази констатация вече бе направена от хиляди българи в мрежата, от анализатори, известни футболисти, спортни експерти и журналисти. И какво друго да е, като сравнението се налага само.

Радев може да бъде критикуван за други неща, но точно за изказаното мнение за злополуката "България-Англия" е неадекватно.

 

Затова нахвърлянето на министъра върху президента изглежда като поръчано. Освен това той е част от правителството и част от статуквото. На него не му харесва да се казват нещата такива, каквито са. А може би трудно схваща? Или сам участва в задкулисните схеми? Все логични догадки.

 

Да, ударилият дъното роден футбол, е огледало на държавата! Корупцията в БФС е огледало на държавата и политиката й в областта на спорта и физическото възпитание. И отговорни за това са съответните институции, в това число и министъра.

Кралев, който преди време бе зает да се прави на художник, какъвто не е, вероятно е пропуснал да види какво се случва във футболния съюз. Пропуснал е да чуе също какво говорят от много време професорите във футбола Христо Стоичков, Любослав Пенев и Наско Сираков. А те предупреждаваха, че футболът под ръководството на този БФС, начело с Боби Михайлов, е пълна трагедия. Рисувачът на цветенца обаче е бил със запушени уши в ателието в Драгалевци, зает да засенчва Ван Гог и Щъркелов… Така и не се намери някой да му обясни, че наивизъм е едно, а елементаризъм – съвсем друго. Но Вежди ли да му каже...

 

Втори мандат е министър, но не е дори разбрал, че част от футболните агитки – крайните ултраси като тези от София запад, - се използват от определен кръг за политически и задкулисни цели. Вчера ли видя за първи път да размахват свастики, да крещят обиди и да проявяват агресия? Два мандата се целуваше с Боби Михайлов и беше сляп за изцепките му, но от вчера се прави на строг и справедлив. Но и дума не обелва за „сивите кардинали“ във федерацията.

 

Но как да види човекът, като трябва да се бори със зъби и лакти, да се окаже по-близо до премиера Борисов, да го погледне предано в очите като влюбена мома и да му каже няколко елейни слова. А снимките - ах, снимките - колко важни са!

 

ГЕРБ управлява десет години, но чак на мача с англичаните прогледна за трагичното състояние на този спорт и дебилските изцепки на част от агитката. Борисов каза, че са налети милиони, а нищо добро не се е получило. И е прав за милионите, но защо резултатът е позорен? Къде е бил спортният миистър да му каже какво се случва в централата, клубовете и националния? Но пък и как да каже, като и той сигурно козирува на "сивите кардинали" във футбола.

 

Не защитавам президента, защото нападките са толкова ялови, че обиждат най-вече автора. Радев е казал нещо, което всички виждат и говорят от години. Странно, щадящо казано е, че Кралев не е разбрал за какво иде реч или угодно е мълчал.

 

А става дума за нещо много просто: прозрачност и контрол. Правила и закони има, но те не се спазват, а футболното задкулисие е недосегаемо. Прокуратура и ГДБОП чак сега се сетили да ровят за уредени мачове, корупция, разхищение на средства, „черно“ тото, уредено съдийство и пр. Смешно. Жалко. И нека не пробутват Боби Михайлов като единствен виновник за хаоса във футбола. Той е такъв по решение на едни хора. По решение на същите хора може би и Кралев е министър.

 

Затова е гротескно министърът да се прави на лъв срещу президента. Пък и когато си с мише сърчице, това е непосилно… Ако не беше толкова подвластен на нарцисизма си, Кралев щеше да си е дал сметка, че лаенето на Цветан Цветанов срещу президента не му донесе нищо добро. И не, защото Радев нещо е направил в тази посока, а защото Борисов знае перфектно как да използва уредите за вдигане на шум…

 

Дали пък не е верен слухът, че Кралев се гласи да заеме мястото на Михайлов в БФС и вече е почнал кампания?

 

Ако това се случи, може един ден Боби да ни стори като гений.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 14334 |14.10.2019 Лозан Панов за случая ”Полфрийман”: Законността стана жертва на политическата целесъобразност . 46| 22053 |14.10.2019 София пада! След Будапеща, Истанбул и Москва - тя е наред . 49| 19613 |10.10.2019 Глас от МО: Брюксел е източникът на злото, ДАЗД са наглите, в СУ – лесбийки, а Давос - Содом . 60| 43460 |02.10.2019 Война. В ход е истинският заговор за окупиране на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads