Реклама / Ads
4| 11518 |19.09.2017 ИНТЕРВЮ

Атанас Русев: Министър Нено Димов е срам за правителството, да си ходи

.
Екологът Атанас Русев
Министър Нено Димов е срам за правителството. Той трябва да си подаде оставката. Това каза пред Фрог нюз Атанас Русев от сдружение ”Да запазим ”Корал””, по повод репортажът на bTV, че управленецът лично е чистил праж „Корал”. Ето какво още разказа Русев за манипулацията:
 

- Г-н Русев, извини ли се някой от телевизия bTV или от ведомството на Нено Димов за огромната манипулацията, че лично е почиствал плажа „Корал”?

- Не. От bTV вероятно смятат, че няма за какво да се извиняват, при положение че са излъчили и нашата позиция за "почистването". Само че, все още не са излъчили нашата позиция относно гнусните лъжи които тиражираха в новините, кмет и министър. Ведомството на Нено Димов да се извини?! Та нали лично той си публикува клип как "чисти Корал" и само след няколко часа го изтри след стотиците негативни коментари, на онези хора, които наистина чистиха плаж „Корал”. Такъв тип хора са арогантни и не могат да си признават грешките. Не очаквам от него извинения, а единствено оставка. Не е възможно министър да лъже в национален ефир и след това дори да използва тази си лъжа и да апелира за лобистки промени в законите. Той е срам за правителството.

- Случайно ли направихте друг запис на интервюто ви пред bTV, който на практика разкри измамата на медията?

 

- Изобщо не е случайно. Даже уведомихме репортерите, че снимаме всичко. Искахме да заснемем и министъра и кмета, но те изобщо не стигнаха до плажа „Корал”. Те чистиха сметище на селото, в канавката на общинския път, намиращ се на 300м. зад границите на плажа „Корал”. От там извадиха строителни материали и 10-на стари дюшека, които удобно приписаха на къмпингуващите и на плажа „Корал”. Забавен факт, е че подобен нарочен репортаж излъчиха и по Нова тв преди 20 дни, на фона на същите тези дюшеци, с внушенията каква кочина е на „Корал”.

- Как си обясняваш случилото се?


- Случилото се си го обяснявам като поредната акция на инвеститори и частници със земи наоколо, които са впрегнали като пешки, министри, министерства, община и държавни служители, в целите си да застроят и унищожат плажа „Корал”. Та колко ли е интересен плаж Корал, та това лято министри и кмет вече идват дружно на няколко пъти, а лично кметът спомогна за точно 10 полицейски проверки. Те се оказаха напълно неправомерни, защото почиват на общинска наредба, в разрез с основните закони в Република България.

- Как реагираха познатите ви и хората в социалните мрежи, след като разобличихте медията и министъра в лъжа?

 

- Всички реагираха изключително остро. Това е грандиозен скандал и сега мълчанието по него, говори именно за това. Предизвикалите го, просто чакат да отмине и да се измъкнат. Само че не знаят, че само за едно денонощие - над 200 000 човека в държавата разбраха за тази лицемерна лъжа в социалните мрежи. Не знаят и за онова, което сме изпратили веднага лично на най-високо място в държавата, от където очакваме отговор, за да го публикуваме. Те изобщо не разбират, че са мимолетно и временно негативно явление, за което никой няма никога да си спомни в България, защото само са вредили с действията си за благоденствието на България. Хората ни пишат, че подобна лъжа и мерзост от страна на министър и кмет заслужават най-големи наказания. Хората са омерзени, че в една доброволна кауза по почистването на България се намесват нездрави интереси на политици, правят се показни акции със задължени държавни служители. Все прийоми, достойни за времето преди 30 години, но които още се използват широко от наследниците на онова време.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12417 |07.12.2016 Атанас Атанасов: Борисов доведе сектор „Сигурност” до колапс . 36| 22057 |22.10.2015 Д-р Дечо Дечев пред Фрог: Министър Петър Москов излъга за ваксините от Турция . 57| 29106 |15.10.2015 Директорът на 125 СОУ Ир. Атанасова: Преходът разби образователната ни система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads