Реклама / Ads
0| 5657 |27.05.2010 АРТ ДЖУНГЛА

10 минути на изток

.
Кадър от спектакъла 10 минути на изток
Ен Кнап Dance Group от Словения гостуват отново в България на 7 юни в “Сфумато” с най-новата си премиера "10 минути на Изток" в рамките на лятното им турне.
 

„10 минути на Изток” е цикъл от хореографски миниатюри, основан на идеята за времето. Спектакълът e международна копродукция c 5 автори и танцьорите от EnKnapGroup.

Зрителите още помнят гостуването на най-значимата група за съвременен танц в Словения с двете представления "CUT OUT/ SKY" през Май миналата година в Театрална работилница "Сфумато". И тази година трупата на хореографа Изток Ковач ще гостува в София с премиерния спектакъл "10 минути на изток" . В тази международна копродукция 5 хореографа поставят съвместно с танцьорите от Ен Кнап един спектакъл вдъхновен от филма - омнибус "10 минути по-стари", съставен от кратки филми режисиран от световно известни режисьори като Бернардо Бертолучи, Вернер Херцог, Аки Каурисмаки, Вим Вендерс, Спайк Лий и др.

Като използват филма за основа, но чрез средствата на театъра, петимата автори, с различни подходи, от различни географски райони и с различни танцови практики, предлагат в своите 10 минути личните си визии за природата на времето. Тези уникални перспективи, са обединени чрез музиката и сценографията на Митя Шмрекар и Драго Ивануша, Яка Шименц и Алън Хранит, които създават специфична драматургична нишка на пейзажа от различни подходи и видения за времето. Това е начин да се родят свежи и провокиращи идеи, като се създават танцови миниатюри в различни форми и формати обградени все пак от една обща работна рамка.

" В 10 МИНУТИ НА ИЗТОК ние изпитахме върху себе си относителността на времето в изпълнителските изкуства. Според творческите идеи и реализацията им 10-те минути могат да траят вечно или да изчезнат за един миг", пише словенския вестник Дело за спектакъла.

„10 минути на изток” е един проект, който приканва към преосмисляне средствата на театъра като се използват представените концепции за време.

Билети за спектакъла могат да бъдат купени от касата на театър "Сфумато" на цена от 18 лв. Намалението за студенти е 15 лв, а цената в деня на спектакъла ще бъде 20 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9627 |27.05.2010 Батето: С всичко се свиква, даже и с ГЕРБ! . 0| 6484 |26.05.2010 Жан-Клод Кариер идва за отворен клас . 9| 7632 |26.05.2010 Общинари свалят Ботев от пиедестала . 9| 38688 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads