Реклама / Ads
4| 6593 |24.09.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Фрог научи: 5000 Паисиеви истории отпечата “Военно издателство”

.
Паисиевата история
5000 Паисиеви истории отпечата военно издателство. Това е второ издание, което стана реалност благодарение на финансовата подкрепа на “Снабдяване и търговия-МО” ЕООД. Първият тираж беше два пъти по-голям и през 2013г. се превърна в добрата изненада за много държавни институции, които го получиха безвъзмездно.
 
Според управителя на дружеството Валентин Симеонов това е книгата, която има неоценима стойност за всеки българин с национално самочувствие.

Фототипното копие на историята и критическо издание, са с високо полиграфско качество. Използвани са качествени мастила, хартията е бледокремава на цвят, а кориците са обшити с италианска кожа. Историята може да  купите на производствената й цена  само в магазина на Зографската света обител, Светка гора Атон. Върху футляра, кутията в която са двете книги, със златен шрифт е подписа на автора.
Измина повече от четвър век от съставянето на История славянобългарска и обществото ни има възможност да се докосне до истинската й стойност. Не е тайна, че в продължение на три години си сътрудничиха учени от Софийския университет”Св.Климент Охридски” /философи и богослови/ с братството на Зографската света обител, за да стигнат заедно, по възможно най-точния и рационален начин, до образец на оригинала.

Преводът на Историята е с изчерпателни пояснения и коментари, които осветляват споменатите в нея събития и лица, чрез богат исторически и езиков подход. Характерен в случая е чисто християнският поглед към историята и съответният прочит на съхранявания оригинал на История славянобългарска в нашия манастир.

Второто издание излиза в един сложен период за България и Европейския съюз.Голямото преселение, бежанската вълна, напливът на хора с друго вероизповедание към земите ни и държавите от съюза, в който сме сравнително от скоро, ни карат да обърнем очи към позабравени форми на патриотичното възпитание. Критици на сегашното състояние на армията и приноса й за националната сигурност, сигурно ще  се досетят, че точно Министерството на отбраната чрез двете си търговски дружества излиза за втори път с уникален продукт за българщината и доказва , че имаме шанс за духовно пробуждане и спасение в днешната ситуация.

Игуменът на Зографската света обител Архимандрит Амвросии предостави преди две години за първи път издателските права на управителя на “Снабдяване и търговия-МО”ЕООД с уточнението, че военните са били и продължават да бъдат от най-истинските и желани приятели на Обителта. Високата оценка на Амвросий и чисто човешката съпричастност на дружеството към трона на манастира в духовния ни живот  изкара на бял свят едно оръжие, една книга, която гони страховете, че друговерци ще засенчат българското по земите, за които е творил  Паисии
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6221 |14.09.2015 Фрог око: „Назарет” на една сцена с лаици . 21| 10731 |25.08.2015 Само във Фрог: Рашидов връща скандална "калинка" в оперетата? . 2| 7723 |29.07.2015 Фрог научи: Антония Маркова спечели Гран при в Румъния . 1| 5947 |19.05.2015 Йовева за Фрог: Култура от (за) ново поколение носи ХХ-тият салон на изкуствата в НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads