Реклама / Ads
4| 5662 |14.01.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Фрог научи любимите филми на депутати и министри

.
Парламентарната шефка откри изложбата "100 години българско кино" Източник: Фрогнюз
"Живот като на кино!" Редом с депутатите от всички парламентарни групи, репортерите на Фрогнюз също обходиха кулоарите на НС в деня на откриването на новия парламентарен сезон. И установиха, че народните ни избранници го започват видимо отпочинали, в добро разположение на духа и независимо от острите реплики, разменени от трибуната в пленарна зала в обръщенията на лидерите на групи, те разменяха усмивки и сърдечни ръкостискания помежду си.
 
Малко след като обръщенията приключиха и преди да започне блиц парламентарния контрол, всички вкупом се събраха в Клуба на народния представител, където в присъствието на парламентарната шефка Цецка Цачева, на министъра на културата Вежди Рашидов, на соцдепутата и ексминистър Стефан Данаилов и на новата водителка на парламентарната комисия по култура и медии Поли Карастоянова беше открита фотоизложба "100 години българско кино".

И независимо от шеговитите подмятания на колеги журналисти, че на НС повече му прилягала изложба "100 години български цирк", Фрогнюз не пропусна да разпита депутати и министри за техните любими филми. Някои видимо не се досетиха, измъквайки се с репликата, че всички са им любими, други бяха съвсем конкретни, трети дори анализираха състоянието на българското кино, и то го направиха твърде професионално. Ето и част от предпочитанията на народните избранници:

Вицепремиерът Румяна Бъчварова: "Момчето си отива";

Министър Вежди Рашидов: "Козият рог";

Красимир Велчев: всички филми с Невена Коканова;

Зам.- шефът на ПГ на БСП-Лява България Атанас Мерджанов: Като разглеждах различните фотоси през годините и коментирахме с колеги, ми става жал заради сравненията - какво е било киното ни преди 1989 г. и сега. Като се замисля, наизуст мога да изброя всички български филми от 25 години насам, а като си спомня с какви заглавия е възпитавано нашето поколение, много неоптимистично изглежда картината. Да се надяваме все пак, че държавата отново ще започне да се грижи за родно кинопроизводство.

Георги Кадиев: "С деца на море", "Топло", "Вчера", "Дами канят";

Мартин Димитров: "Топло", филмите с Георги Парцалев и Георги Калоянчев;

Емил Димитров - Ревизоро: Всички филми, показани на изложбата;

Анна Баракова: Всички филми са ми любими. Всички стари филми. Аз сега ги гледам и имам една любима телевизия - БНТ.







Така народни избранници изкоментираха своите филмови предпочитания. А какво казаха те за очакванията си за новия политически сезон - четете тези дни във Фрогнюз!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9116 |03.12.2014 Сензация във Фрог: Роднини на Самуил живеят и до днес в Италия . 13| 6021 |02.12.2014 Фрог разкри: Цялата културна комисия – безкултурна! . 15| 7460 |01.12.2014 Николай Урумов за Фрог: Подкрепям и най-крайните мнения срещу Слави Бинев . 19| 13310 |14.11.2014 Фрог оплакна очи из най-красивата софийска сграда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads