Реклама / Ads
7| 7935 |21.10.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Кой се страхува от извънземни, когато идват избори

.
Искам Юлиян Вучков за президент и Краси Костов от КАТ за кмет на София
 
2012 г. наближава! Извънземните също. Вече са в Слънчевата система и само един от корабите им е с големината на България. Казват, че когато - щем не щем - кацнат и сред съскане, огън и пушек първият голямоглав индивид стъпи на грешната ни земя, щял с метален глас да процеди през електронния преводач : Who is that fucking Delyo? Аnd, why the hell is he izlel?!?!?! Ама кой се страхува от извънземни, когато идват избори?

Нищо против изборите. Имам против кампаниите. Парите, които се отделят за кампании, са толкова много, че с тях наистина би могло да се построят десетки театри. Знам, че едно си баба знае, ама е така.  Добре - последно място за театрите, защото здравето и децата са по-важни.  Значи новите детски градини, домове за стари хора и редица други важни сгради, които вече и като изрази са косвен популизъм, вместо да се построят, ще намерят реализация  в боклукчийските кофи веднага след изборите. Хиляди пари за плакати, шатри, афиши, покани, презентации, анотации, пътуваници, срещи, банкети, почерпки и театрално неорганични поведения в стил „Бай Тошо сред народа“. Ми ние си ги знаем всичките. Даже г-н Плевнелиев заяви преди време, че не иска да е кмет, президент, а да е „такъв, какъвто е“.

Тоест кандидат-президент. Но да продължим с пилеенето, и то от страна на управляващата партия, за която повечето гласувахме. Милиони се пръскат за умопомрачителните чалгарии на втръснали смешници, до болка познати сурати и още по-втръснали фолкаджии, попаджии и други маймуни. Певци. Аман! Знаем, че ГЕРБ ще спечели. Супер, харесва ми. Но защо се дънят милиони за нищо? Чий популизъм е това? То и думите ми са популизъм, ама „има и по-корав от моя“. Поне си го казвам.

БСП пък ги хвана срам. Браво! Е това е вече НЕЩО!  „Аз се срамувам ..“

Абе как може да платите за такъв ташаклийски клип? Какъв иска да стане г-н Калфин? Президент. Какво не е правил досегашният президент, та Калфин да се срамува? И си е прав да се срамува от това, което се е случвало досега. През последните предполагаеми пет-десет години, нали (както би възкликнал тъповат актьор от дублажа, който озвучаваше магаре). Е кой беше президент през тия десет години?

И нали БСП е участвала най-много след десети в управлението на България? Десет години, през които се събираха пари за болни деца чрез есемеси? Десет години, през които заради „президентските“ публикации от жълтури единствено и само разбрах коя е Марияна Попова. Кой беше президент през тези десет години, от които се срамувате, г-н Калфин? Излезе, че г-н Калфин се срамува от г-н Първанов! Ми това си е „Ю-Я“. Тези есемеси си почнаха при тройната коалиция. Даже аз прекръстих картината на Репин в

„Запорожките казаци пишат SMS на турския султан”... Ми да, това излезе. Да не би баба ми да беше президент през тези десет години?

 Да, ама баба ми я познава Бойко Борисов! Тя ми каза, че той ще спаси България! Абе как никой в нашата история не каза или написа: „еди кой си ще унищожи България“? Само „Спаси“! Винаги сме жадували за спасение. Все на дъното ли сме орисани да бъдем?

Та да се върна на калпавия...
пардон - Калфиния клип
 Не спирайте това чудо. То си е забавно.
 То па толкова да немат акъл производителите на „социални клипове“ ?!?!

 За какво ги пръскате тези пари? По-добре да се купуват гласове. Така и така избори се печелят с пари. Нищо. „Нито една свещ не гори до сутринта!“ Банишорска поговорка. Ето го и моето правителство: Кукиш!
Хората, за които аз ще гласувам: Президент: Юлиан Вучков. Вице - Трио „Лос хименес“ Кмет на София: Краси Костов от КАТ.
Заместник кмет по културата: Робърт Янакиев Председател на Общински съвет: Али Баба.
Съветници - сещате се.

Да се върнем към дебатите ДА се въздържат дебатиращите от изблици на расизъм! Нали сега расизмът строго се наказва - „Майка ви дееба българска“ - дават ти кебапче! „Циганите на сапун“ - една година условно… Затова да внимават дебатиращите. Защото един кандидат обвини опонента си, че е мошеник! Това си е расизъм, защото, без евреите да се обиждат, етимологията на думата „мошеник“ в българския език идва от Моше! Това име със сигурност не е име на сиукс. А опонентът си беше българин, каквото и да означава това… Та като казах българин…

Каква е равносметката от антициганските бунтове? Двама българи загинаха и един беше осъден, Кир Царо спасен?!? Забелязахте ли как го прочетохте? По инерция го прочетохте правилно и не забелязахте правилната грешка, че е Кир (господин) и отново Цар. Кой спечели? Мръсните българи с жертви - Цирей Клиро с боб и наденица! Евалла!
Бъдещето на всеки диктатор е неговата насилствена смърт, но никой и досега не може да отговори защо почти винаги се бави толкова години.

  Ето - в Книгата пише: „Не се срамувай да изповядваш греховете си и не възпирай течението на реката“. Е да, ама ние тука пресъхнахме отвсякъде. Течението ни е въздух под налягане…
Ето и третия.
Прочетох съвсем скоро, че ако спечели и стане президент, Меглена
Кунева ще раздава ордени “Стара планина”
само по заслуги и само на млади хора, за да ги стимулира?!?!
 Вероятно това означава, че за заслужилите стари орденът ще се казва „Млада планина“. Логично, защото най-младото планинско образувание в България е именно Стара планина. Всичко ни е объркано. И словото ни е такова. Нищо, че бе в началото. Аз много мразя две словосъчетания в българския език, които някак си естествено са се промъкнали и прекрасно подчертават същността ни. Първото е: „Ако трябва да бъда откровен (искрен)“ и второто: „В интерес на истината…“ Ебати майтапа. Значи, че ние се преодоляваме в контекста на разговора и започваме да бъдем откровени и искрени!
Този предполагам идиом е един от най често срещаните в отговорите на дебатиращите по тв каналите кандидат-безсмисленици! Искрени и откровени са само когато има „в интерес..“!!!

Безсмислени са! Не искам да обиждам, просто Президентът явно е безсмислен! Не сегашният, той е смислен. Толкова е смислен, че и до ден днешен наистина искам да разбера какво се случи и какво направи за всички ни нашият Глава за ДЕСЕТ години! Моля, ви обяснете - тези, които знаете! На адреса на редакцията, не на drememinamadurite@abv.bg.
И аз имам Изход. Чувствам, че трябва тотално да се отделим от света Да се затворим в себе си. Да си ядем нашите чушки и да си обичаме нашите неща. Толкова ли много искам? Имаме всички дадености за независимо съществуване. Как да се пазим от агресията? Трябва да сме като водата. Тя понася всичко. И никога не изчезва. Водата май наистина е Господ. Може би е единственото съединение, което има три от възможните четири агрегатни състояния. Трябва да се изпаряваме, когато се налага, трябва да кипим, когато се налага. Трябва да сме облак с красив контур и опит за ученическа фантазия. И да сме лед…
Сега несред неумелата метафора с водата се сетих за израза “Да ти подлеят вода“.

 Обичам цитатите, защото винаги в цитата има магия - Авторът свише те кара да цитираш. Ето какво пише за управителите на държави и градове в Книгата на книгите: “Tи ще изтребиш листата си и ще погубиш плодовете си, и ще останеш като сухо дърво!“ Точка. За финал още един цитат за управителите: Какъвто е управителят на народа, такива са и които служат при него, и какъвто е началникът над града, такива са и всички, които живеят в него. 10:2- КНИГА ПРЕМЪДРОСТ на ИИСУСА, СИН СИРАХОВ
P.S.Между другото текстът от клипа на БСП е верен и точен с оригинала.

Иван Ласкин
drememinamadurite@abv.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14586 |21.10.2011 Творците – бръшлянът на политиците . 6| 6581 |19.10.2011 Похвално слово за българската литература . 33| 12037 |19.10.2011 Иван Продев: Баща ми умря като дисидент на всички времена . 9| 38686 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads