Реклама / Ads
13| 5673 |26.04.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Мария Бакалова се размина с ”Оскар”. ”Земя на номади” стана големият филм

.
Мария Бакалова се появи с рокля с голямо деколте Източник: БГНЕС
Мария Бакалова не успя да спечели ”Оскар” за най-добра актриса в поддържаща женска роля. Неградата отиде Юн Ю-джун за участието й във филма ”Минари”. Бакалова се появи с ослепителна бяла рокля, която според актисата е символ на ново начало. Звездата Брад Пит я срани с голямата Мерилин Монро. Любопитното е, че той се затрудни да произнесе правилно името на Бакалова.
 

Бит  допълни, че тя ще бъде голяма звезда някой ден.


.

 

Родената в Пекин Клои Чжао получи награда за най-добър режисьор за филма "Земя на номади". Творбата, която грабна и статуетката за най-добър филм,  разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната.

 

Снимка: Родената в Пекин Клоуи Чжао
.

Франсис Макдорманд грабна Оскар за най-добра актриса за ролята си в "Земя на номади". В категорията бяха номинирани и Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Кери Мълиган за "Момиче с потенциал", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си", Андра Дей за "Съединени американски щати срещу Били Холидей".

 

Антъни Хопкинс спечели Оскар за най-добър актьор за "Бащата". Хопкинс не присъства на церемонията, а отличието обяви Хоакин Финикс. В категорията бяха номинирани и Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Гари Олдман за "Манк", Стивън Юн за „Минари“.

 

Осемдесет и три годишният Антъни Хопкинс стана най-възрастният актьор, отличен с Оскар. Досега рекордът принадлежеше на Кристофър Плъмър, който почина през февруари тази година. Това е втора награда на киноакадемията за Антъни Хопкинс. Първият си Оскар британският актьор печели за знаковата си роля на Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата". 

 

"Оскар" за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата "За душата". Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент.  Статуетка отиде в ръцете на  Емералд Фенел за най-добър оригинален сценарий за филма "Момиче с потенциал":


"Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно  своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама. "

 

"Оскар" за  най-добър адаптиран сценарий беше присъден на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън за филма "Бащата", а този за най-добър чуждестранен филм получи "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма "Юда и черният месия".

 

H.E.R. спечели златната статуетка за най-добра песен от филм с "Fight for You" от "Юда и черният месия". "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг бе удостоен с награда за най-добър международен филм. Оскарът за най-добър документален филм отиде при "Моят учител октоподът".

 

93-тата церемония по раздакването на филмовите награди "Оскар" беше открита от актрисата и режисьор Реджина Кинг:

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4235 |21.04.2021 Мария Бакалова с номинация и за тв наградите на MTV . 0| 4802 |12.04.2021 Мария Бакалова остана без награда БАФТА . 2| 5140 |09.04.2021 Мария Бакалова: Театърът завинаги ще остане моята първа голяма любов . 0| 3995 |09.04.2021 Мария Бакалова влезе в „30 под 30 Европа“ на Forbes

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads