Реклама / Ads
2| 6185 |16.09.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Народното събрание отваря врати за граждани

.
Източник: БГНЕС
Народното събрание отваря врати за граждани в рамките на инициативата Европейски дни на наследството. Сградата на законодателната институция ще може да бъде посетена днес от 10.00 ч. до 17.00 ч.
 
В 10.00 ч. заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще посрещне първите посетители в сградата, а в 16.30 ч. председателят на парламента Димитър Главчев ще разговаря с последните посетители в пленарната зала.

Председателят на парламента Димитър Главчев ще разговаря в 16.30 ч. с последните посетители в пленарната зала на Народното събрание. Той ще покани най-младите и най-любопитни сред тях в кабинета на председателя, ще им разкаже за дейността на институцията и ще отговори на техни въпроси.

Европейските дни на наследството тази година ще предоставят на гражданите и гостите на София възможност да посетят престижни обекти с ограничен достъп - сгради на министерства, съдебни институции, частни резиденции и висши учебни заведения. Инициативата ще се състои в събота и неделя, по време на Празника на София, съобщават организаторите.

За посещение врати ще отворят знаковите още сградите на Президентството, БНБ, Министерството на отбраната и Министерството на външните работи. Отворени за гражданите ще са Съдебната палата, Европейската комисия в България, Френската резиденция и Британският съвет. Ще може да се посети и една от най-красивите сгради от началото на 20-и век в София - Военният клуб.

Желаещите могат да видят част от книжовните богатства, които се съхраняват в Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий".

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще се присъедини към инициативата на 17 септември. В Ректората гостите ще имат възможност да посетят Университетската библиотека, Аулата, Музея на Софийския университет, Музея по палеонтология и исторична геология, Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, емблематичните аудитории 272-ра и 65-та. Гражданите ще могат да отидат също в Биологическия и Богословския факултет, Астрономическата обсерватория и Ботаническата градина в София.

Отворена за посещение ще е и най-старата запазена сграда в София - Археологическият музей, и една от първите сгради с цялостна железобетонна конструкция от края на 19-и век - музея "Земята и хората".

Вратите си ще отворят Военната академия "Георги С. Раковски", БНР, Софийската синагога, Баня Баши джамия, а Католическата катедрала "Св. Йосиф" кани гражданите да се присъединят към Светата литургия, която ще се отслужи на български, полски и латински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5214 |08.09.2017 И ”Ние, гражданите” се обръщат към ”Магнитски”, дават материалите за КТБ на US посланика . 0| 4571 |02.09.2017 Тревога в Париж: предотвратиха атентат в Айфеловата кула . 10| 9570 |01.09.2017 Тити Папазов: Управляват ни дебеловрати селяни без ценностна система, но със синджири и S-класи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads