Реклама / Ads
10| 9530 |03.10.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Политици се пъчат на погребението на Рангел Вълчанов

.
Рангел Вълчанов
„Всички ще умрем, а сега наздраве!" се нарича една от книгите на големия режисьор. Затова и искал онези, които ще отидат да му кажат последно сбогом, да носят бутилка вместо букет.
 

Роднини, близки, приятели, почитатели на знаменития кинорежисьор се поклониха пред тленните му останки днес в църквата "Свети Георги". До тях на опашката се бяха подредили цяла редица политици и депутати. 90 на сто от тях със сигурност не са гледали и половината филми на Рангел Вълчанов, а ако са ги гледали - не са ги разбрали. Повечето от тях никога не са го познавали, не са го виждали на живо и не са разменили една дума с него. Но напористо се бутаха да бъат пред обективите на камери и фотоапарати. Имаше такива от всички парламентарни групи, както и такива от Реформаторския блок, начело с Меглена Кунева и Даниел Вълчев. От ГЕРБ пък на опашката се бе подредил Красимир Велчев, дясната ръка на Бойко Борисов в НС и Банкя. 

Масираното и немотивирано присъствие на толкова политици създава тягостно чувство, защото тези хора идват не заради таланта и заслугите на починалия, а зарадипартийния и личния си имидж, коментира актриса, близка приятелка на Рангел.
 

Рангел Вълчанов почина на 30 септември. Една от последните срещи с него беше в Дома на киното на премиерата на третата му книга "Хем съм сам, хем няма никой" на 9 април 2013 г. 

Режисьорът има редица български и международни отличия за филмите си, той е член на Европейската филмова академия, както и на БАН. Автор е на над 20 игрални и документални филма, сред които "Лачените обувки на незнайния воин", "Инспекторът и нощта", "Вълчицата", "А сега накъде?" и др.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11399 |09.03.2012 27 години писатели и журналисти се топят и пъчат със скандален акростих . 7| 14596 |21.10.2011 Творците – бръшлянът на политиците . 6| 5557 |06.01.2011 Общественици и политици почетоха Ботев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads